Seilerlandslaget på ny medaljejakt

Norges Seilforbund

Etter suksess med sølv og bronse i prøve-OL, skal det norske landslaget på ny måle krefter med de beste seilerne i verden. Tirsdag 27. august er det klart for den første verdenscupen i sesongen 2019/20.

For en snau uke siden seilte Helene Næss og Marie Rønningen fra Tønsberg inn til sølv under prøve-OL i Japan i tomannsjollen 49er FX. Hermann Tomasgaard, som seiler for Kongelig Norsk Seilforening, fulgte opp med bronse i enmannsjollen Laser Standard. 

Les også:  Tre nye år med Champions League på TV 2

I morgen starter verdenscupen i seiling på den samme regattabanen, og der skal seilerne forsøke å følge opp de gode prestasjonene fra prøve-OL.

Hele det norske seilerlandslaget er på plass i verdenscupen, og det har fått selskap av ytterligere et knippe norske seilere.

Verdenscupen i seiling består av fire arrangementer, hvorav dette i Enoshima, Japan er det første. Deretter følger runde nummer to i Miami, USA i januar 2020, så Genoa, Italia i april 2020 og med finale i Marseilles, Frankrike i juni 2020.

Les også:  Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

Verdenscupen i Enoshima starter med innledende seilaser 27. august og avsluttes med medaljefinaler for de 10 beste i hver klasse lørdag 31. august og søndag 1. september.

Ialt deltar det 496 seilere i 338 båter fra 46 nasjoner. Det konkurreres i de 10 OL-klassene som skal delta i OL i Japan i 2020. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.