VIDEO: Okay Kaya slipper låta «Ascend and Try Again»

playground

Norske Kaya Aurora Wilkins har allerede markert seg som en av de mest spennende navnene på indie-himmelen med singelen «Durer» og debutalbumet «Both».

Under artistnavnet Okay Kaya har Wilkins fått verdensomspennende godord for sin nedstrippa lo-fi sound, melankolske vokal og beint fram ærlige tekster. 

Tidligere i år slapp hun en coverversjon av Chers monsterhit «Believe» fra 1998, nå er hun ute med singelen «Ascend and Try Again» via plateselskapet Jagjaguwar (Bon Iver, Angel Olsen++), en låt som igjen bekrefter hennes genialitet gjennom minimalistiske, akkordklingende gitarfigurasjoner og nydelig uanstrengt vokal.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Låta er inspirert av et tilbud Kaya fikk om å spille i en film som krevde at hun så godt som måtte bli profesjonell dykker. Selv om en ørebetennelse stoppet henne fra å gjøre filmen, endte researchen hun gjorde til rollen med noe godt; det viste seg for Kaya at dykketeori har mange likheter med selvpleie og mindfulness-mantraer. En sonisk framstilling av å se en luftboble rulle forbi dykkemaska, gjennom det mørke vannet opp mot lyset. 

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Pust langsomt og dypt. Aldri, aldri, hold pusten. Om et problem oppstår, stopp, og senk angsten med langsom, dyp pust. Regler som hjelper deg 20 meter under havoverflaten, men som også kan hjelpe deg gjennom hjertebanken og brystsmertene ved et angstanfall. 

Singelen er akkompagnert av en video like sårbar og unnvikende som låta selv, og viser Kaya i en japansk onsen der både skjønnhet og eksistensiell terror ser ut til å kjempe om kontrollen. Videoen er den første fra et visuelt konsept gjort av Adinah Dancyger i samarbeid med Kaya, kalt «There Is A River».

Les også:  Richard Hawley slipper albumet "In This City They Call You Love"
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.