hold norge rent

Hele Norge inviteres til nasjonal ryddedugnad i naturen

– Søppel i naturen er faktisk det flest irriterer seg over når de er på tur, og i tillegg er det skadelig for både dyr og miljøet. Derfor håper vi at så... Les mer »
nordkapp

Ankesaken om Nordkapp: – Nok en seier for friluftslivet og allemannsretten

Nordkapp kommune vant i dag over hotellkjeden Scandic i ankesaken i den langvarige striden om Nordkapp-platået. Norsk Friluftsliv er svært fornøyd med dommen. – Dette er en prinsipielt viktig dom, og en... Les mer »
Norsk Friluftsliv

På tirsdag er det gapahukens dag

Visste du at gapahuken har sin egen merkedag? – En god anledning til å nyte matpakken eller middagen ute i det fri, oppfordrer Norsk Friluftsliv. 27. september er gapahukens dag. Den årlige... Les mer »
barnehage

Ny undersøkelse: Barn leker mindre ute i nærområdet

Andelen foreldre som oppgir at barna deres leker ute daglig, er mer enn halvert siden 2015. – En bekymringsverdig utvikling, mener forsker. Kun 18 prosent av småbarnsforeldre oppgir nå at barna deres... Les mer »
Norsk Friluftsliv

Åtte uteaktiviteter som får deg i julestemning

Det ble dessverre en annerledes jul også i år. Heldigvis finnes det mange aktiviteter som kan gjøre høytiden litt hyggeligere. Så uteble mange av de de vanlige juleaktivitetene denne gangen også. De... Les mer »
forsøpling

Inviterer hele Norge til dugnad for naturen

Søppel i naturen er lite hyggelig, verken for mennesker eller dyr. Derfor inviterer Norsk Friluftsliv og Hold Norge Rent det norske folk til en ryddedugnad i naturen kommende helg. 11. – 12.... Les mer »
brannfare leirbål

På torsdag starter bålforbudet over hele landet

15. april starter det generelle bålforbudet for å forhindre skog- og lyngbrann. Noen steder kan du likevel gjøre opp ild, dersom forholdene tilsier det. Fra 15. april til 15. september er det... Les mer »
brannfare leirbål

Bålforbudet oppheves tirsdag

På tirsdag oppheves det generelle bålforbudet i hele Norge. – Nyt høsten, og vis bålvett, oppfordrer Norsk Friluftsliv. På grunn av skogbrannfare er det et generelt bålforbud fra 15. april til 15.... Les mer »
norsk natur

Rekordmange interesserer seg for friluftsliv – Nå starter en ukes nasjonal feiring

I en ny undersøkelse oppgir flere nordmenn enn tidligere at de er svært interessert i friluftsliv. 5. – 13. september feires Friluftslivets uke med nær 800 turer og aktiviteter. Friluftslivstradisjonen har en... Les mer »
telt ferie camping

Tre av fem bruker friluftsliv i jakten på kjærligheten

Det å være et friluftsmenneske anses som attraktivt i datingmiljøet. En uhøytidelig undersøkelse viser at tre av fem bruker friluftsinteresser til å skaffe seg date. Mye av kjærlighetsjakten nå til dags foregår... Les mer »