forsøpling

Inviterer hele Norge til dugnad for naturen

Søppel i naturen er lite hyggelig, verken for mennesker eller dyr. Derfor inviterer Norsk Friluftsliv og Hold Norge Rent det norske folk til en ryddedugnad i naturen kommende helg. 11. – 12.... Les mer »
brannfare leirbål

På torsdag starter bålforbudet over hele landet

15. april starter det generelle bålforbudet for å forhindre skog- og lyngbrann. Noen steder kan du likevel gjøre opp ild, dersom forholdene tilsier det. Fra 15. april til 15. september er det... Les mer »
brannfare leirbål

Bålforbudet oppheves tirsdag

På tirsdag oppheves det generelle bålforbudet i hele Norge. – Nyt høsten, og vis bålvett, oppfordrer Norsk Friluftsliv. På grunn av skogbrannfare er det et generelt bålforbud fra 15. april til 15.... Les mer »
norsk natur

Rekordmange interesserer seg for friluftsliv – Nå starter en ukes nasjonal feiring

I en ny undersøkelse oppgir flere nordmenn enn tidligere at de er svært interessert i friluftsliv. 5. – 13. september feires Friluftslivets uke med nær 800 turer og aktiviteter. Friluftslivstradisjonen har en... Les mer »
telt ferie camping

Tre av fem bruker friluftsliv i jakten på kjærligheten

Det å være et friluftsmenneske anses som attraktivt i datingmiljøet. En uhøytidelig undersøkelse viser at tre av fem bruker friluftsinteresser til å skaffe seg date. Mye av kjærlighetsjakten nå til dags foregår... Les mer »
telt ferie camping

3 av 4 unge skal sove ute i sommer

Friluftsliv og naturopplevelser er populært i sommer. Nye tall fra Ipsos viser at flere unge enn tidligere nå planlegger å overnatte ute. – Dette er svært hyggelige tall. Med tanke på hvor... Les mer »
ku

Dette bør du gjøre om du møter kyr på beite i sommer

Mange kommer til å møte kuer når de er på tur i sommer. – Følg kuvettreglene, så blir det en best mulig opplevelse både for deg og dyrene, oppfordrer Norsk Friluftsliv. I... Les mer »
norsk natur

Flertall i Stortinget for å grunnlovsfeste allemannsretten

Fredag ble det fremmet forslag om å innlemme allemannsretten i Grunnloven. At det nå er et flertall i Stortinget er helt fantastisk, og et viktig signal for friluftslivet, mener Norsk Friluftsliv. På... Les mer »
Norsk Friluftsliv

Tre av fem har en bedre skolehverdag med uteundervisning

Flertallet av norske elever mener skolehverdagen blir bedre når deler av undervisningen foregår ute, viser en fersk Ipsos-undersøkelse. 58 prosent av de som har erfaring med uteundervisning opplever at det er bedre... Les mer »
hytter sommer

Frykter konsekvenser: En av ti nordmenn tenker å besøke Lofoten i sommer

Mange vil benytte sommeren til å oppleve Lofoten og andre populære turperler, viser en ny Ipsos-undersøkelse. – Kan gi stor slitasje, advarer Norsk Friluftsliv. I undersøkelsen, hvor Ipsos har intervjuet et landsrepresentativt... Les mer »