Apple Pay kommer til norske Visa-kunder

kredittkort

Nå kan norske forbrukere med Visa-kort bruke Apple Pay til raske, enkle og sikre betalinger med mobile enheter.

Sikkerhet og personvern er kjernen i Apple Pay. For Visa kortkunder gjør tokeniseringsteknologi det mulig å betale raskt og sikkert med mobilen og på nett, gjennom at sensitiv kortinformasjon erstattes med en sifferkode – et såkalt «token» – som er unik for den enkelte enhet.

På denne måten deles aldri din konto- eller kortinformasjon, og legger til et ekstra sikkerhetslag til digitale betalinger. Hver transaksjon er autentisert med en unik og dynamisk sikkerhetskode. Det er ingen øvre verdi på Apple Pay transaksjonen, og forbrukerne godkjenner betalingen ved bruk av Touch ID eller Face ID (tilgjengelig på iPhone X)

Les også:  Shell Sandnessjøen ble årets butikk!

– Vi ønsker Apple Pay velkommen til Norge. Visa har støttet lanseringen av Apple Pay over hele verden, og vi er stolte over å bidra til at en innovativ betalingsløsning nå også er tilgjengelig for norske forbrukere, sier Norges-sjef i Visa, Jens Nes.

Mange nordmenn bruker allerede mobilen for betaling eller banktjenester, og forventer å kunne løse mange oppgaver med mobilen. Lanseringen av Apple Pay i Norge gjør det mulig for Visa kortkunder å betale på en rask, enkel og sikker måte ved kontaktløse betalingsterminaler.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

Det er enkelt å komme i gang med Apple Pay, og forbrukere vil fortsatt motta fordeler som tilbys sitt kreditt- og debetkort. Betaling med Apple Pay i butikk fungerer med iPhone SE, iPhone 6 eller senere modeller, samt med Apple Watch.

Netthandel i app eller nettside som aksepterer Apple Pay er enkelt med Touch ID, eller du kan dobbeltklikke på sideknappen og se på din iPhone X for å autentisere med Face ID. Du trenger ikke lenger manuelt fylle inn lange skjemaer eller skrive inn leverings- og fakturainformasjon når du bruker Apple Pay.

Når du betaler for varer og tjenester i app eller på Safari kan Apple Pay brukes med iPhone 6 eller senere modeller, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generasjon), iPad Air 2 og iPad mini 3 eller senere. Du kan også bruke Apple Pay på Mac (introdusert i 2012 eller senere) som kjører MacOS Sierra, ved å bekrefte betalingen med iPhone 6 eller senere modeller, med Apple Watch, eller med Touch ID på den nye MacBook Pro.

Les også:  Datingekspertens råd: Ikke dra på første date på valentinsdagen!

I første omgang er Apple Pay tilgjengelig i Norge for kunder med konto og Visa-kort i Nordea Bank og Santander Bank, og snart kommer Apple Pay også til Sbanken (tidligere Skandiabanken).

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.