Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

Finansforbundet

Nå har regjeringen bestemt at arbeidertakere i to nye bransjer får muligheten til å delta i etter- og videreutdanning tilpasset sin jobbhverdag.

– Et viktig gjennomslag for våre 34 000 medlemmer, sier forbundsleder i Finansforbundet Vigdis Mathisen.

Ansattes kompetanse og kompetanseutvikling er en av Finansforbundets viktigste satsingsområder. Finansforbundet har i lang tid jobbet med regjeringens kompetansereform, og aktivt påvirket myndigheter og beslutningstakere, direkte og gjennom YS.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

– Med dette bransjeprogrammet viser regjeringen at de tar to viktige bransjer med store omstillingsbehov på alvor, sier Mathisen.

Finansforbundet har i flere år prioritert å gi medlemmene stipend og gratis studieplasser for å sikre sin kompetanse i en bransje som utvikler seg raskt.

Bransjeprogrammene er et spleiselag. Staten betaler for at videregående opplæring, fagskoler, høyskoler og universiteter skal drive og utvikle relevante tilbud. Bedriftene og den enkelte ansatte investerer sin tid.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.