Nordlandsruta anbefales av The Guardian

nfk

Nordlandsruta er en av deres fem anbefalinger til hvordan man kan feriere som en lokal på en miljøvennlig måte. I år er det mulig å melde seg på fellesturer, hvor man får oppleve kunstneriske arrangementer langs ruta i forbindelse med Bodø2024.

Nordlandsruta ble etablert i 1988/89 av Nordland fylkeskommune i samarbeid med seks lokale turistforeninger, berørte grunneiere og kommuner. I 2020 startet ei revitalisering for å gjøre den mer tilgjengelig og bedre kjent.

Les også:  Sortland: Sterk Ap-kritikk av Høyre i Kleiva-saken

Prosjektet er et samarbeid mellom Nordland fylkeskommune, Statskog og seks lokale turistforeninger. Salten friluftsråd har driftsledelsen av prosjektet. Fra 2025 overtar Rana turistforening driften på vegne av turistforeningen.

Nordlandsruta går fra Børgefjell til Bjørnfjell, lengden er ca. 650 km og den er delt i 43 etapper med 43 overnattingssteder. Nordlandsruta har en rekke innfallsporter som gjør at man kan gå en eller flere etapper av gangen. Ruta går gjennom tre nasjonalparker, Laponia verdensarvområde, 13 samebyer og gjennom en rekke naturreservat.

Les også:  Nesten 150 nordlandsbedrifter stiftet i ekspressfart – Kan vinne pris

Sommer 2024 er det kommet på plass et samarbeid mellom Bodø og Omegns Turistforening, Prosjekt Nordlandsruta og Bodø2024. Det skal gås fellesturer langs hele den 650 km lange Nordlandsruta, med kunstneriske innslag i regi av Bodø2024 på utvalgte steder underveis.

Den 27. juli starter en gruppe i nord og en gruppe i sør som så møtes t21 dager senere i Daja, Sulitjelma. Ved 13 overnattingssteder vil det bli arrangert kulturarrangement med norske og internasjonale kunstnere. Påmeldingen startet 1. mars. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.