Vebjørn slo knock-out på svenskene i Timbersports

stihl vebjørn

Brøttum-mannen kunne sippe jubelen løs etter å ha satt to nye norske rekorder. Vebjørn Bleka Sønsteby fra Brøttum har lenge vært blant de største nordiske talentene i Timbersports.

Lørdag kunne han juble over å gå helt til topps i en internasjonal konkurranse for første gang. Det skjedde i Helsingborg Cup – en landskamp mellom norske og svenske utøvere.

– Endelig en førsteplass og det er ikke for tidlig. Jeg forsøkte å tenke smart hele dagen og det fungerte. Jeg holdt meg hele tiden blant de fire beste, sier Vebjørn.

Les også:  Norges idrettsforbund i dialog med Støre-regjeringen

Vebjørn vant med en sammenlagt score på 70 poeng, 13 poeng foran svenske Calle Svadling på andre plass. Svenske Pontus Skye tok bronsen med 54 poeng totalt.

– Dette er gøy for Vebjørn. Etter å ha vært i toppen så lenge, så tar han sin første internasjonale topp-plassering. Siden Norge og Sverige er de beste nasjonene i Norden, er det ekstra gøy å tukte svenskene på deres hjemmebane, sier Timbersports-koordinator i Norden, Bjørn Sønsteby.

I tillegg til sammenlagtseieren, klinte Vebjørn til med nye norske rekorder i øvelsene «Single Buck» og «Hotsaw». Han sitter nå på hele fire norske rekorder.

Les også:  VIDEO: Glimt vant over Sarpsborg 08 på Aspmyra

Ole Magnus Syljuberget fra Mesnali fulgte opp Vebjørns prestasjoner, da han satte ny norsk rekord i øvelsen «STIHL Stock Saw».

Konkurransen bestod i tillegg av øvelsene «Underhand Chop», «Standing Block Chop» og «Springboard».

– Det er gøy å se at de unge gutta er på gang og puster veteranene i nakken. Det er mye spennende som skjer i Timbersportsmiljøet for tiden, sier Bjørn Sønsteby.

Les også:  Hjemmefavoritter i mestermøte

Satser hardt på VM-suksess
Nå setter de norske Timbersports-gutta i gang med tøffe treningsøkter for å forberede seg til høstens store begivenhet: VM i Liverpool i oktober.

Norges hittil beste prestasjon er en plassering i åttendedelsfinalen i 2016. Det håper Bjørn Sønsteby man klarer å slå i år.

– Målet er å gjøre det bedre enn i 2016. Så jeg tror ikke gutta kommer til å ligge på latsiden i sommerferien. Vi får nok mye å glede oss til fra de norske Timbersports-utøverne i månedene som kommer.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.