Gjesteopptreden ga NM-gull til Anders Pedersen

Norges Seilforbund

Den OL-aktuelle seileren Anders Pedersen stilte i helgen til start i NM i båtklassen J/70 sammen med tre andre seilere. Det resulterte i gull. Vanligvis seiler han alene i Finnjollen sin.

Anders Pedersen fra Drøbak, som nylig kvalifiserte Norge for en OL-plass i Finnjolle-seiling i 2020, har de siste ukene hatt en liten pause fra OL-forberedelsene. Og pausen har han blant annet benyttet til å mønstre på som rormann sammen med Pål Tønnesson (Moss), Øystein Misje (Drøbak) og Thomas Nilsson (Oslo) i norgesmesterskapet i J/70 – som samme båttype som benyttes i seilsportsligaen.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Gjesteopptredenen resulterte i NM-gull.

– Tatt i betraktning at vi ikke rakk å få trent så mye sammen før start, er vi veldig godt fornøyde med seieren. Det deltok hele 33 båter, så vi profiterte kanskje på at jeg er vant til å seile med mange båter på startlinjen i Finnjolle. For det var nok ikke så mange av de andre vant til, sier Anders Pedersen.

Les også:  En revolusjonerende måte å trene turn og akrobatikk på

Han syntes det var morsomt å seile kjølbåten J/70 til en avveksling fra Finnjollen.

– Det er jo litt annerledes å seile sammen med flere enn bare å være alene, som jeg vanligvis er i Finnjollen. Men seiling er seiling, og man lærer jo noe hele tiden. Så dette var både morsomt og nyttig, sier Anders Pedersen.

Nå fortsetter han ferien noen uker til, men ferietid betyr mer enda seiling for Anders Pedersen. I den kommende uken skal han være coach under junior-verdensmesterskapet i båtklassen 49er, som starter i Risør om få dager. Der skal han hjelpe et norsk jentelag i deres første, store regatta i OL-klassen 49er FX.

Les også:  David Beckham blir grill-ambassadør

Deretter setter Anders Pedersen kurs for Japan der han skal trene i noen uker før prøve-OL begynner i Enoshima i midten av august. Deretter venteer en verdenscup-regatta samme sted.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.