Nærings- og fiskeridepartementet

Internasjonal dag for kvinner i maritim næring

18. mai er den internasjonale dagen for kvinner i maritim næring, en årlig begivenhet initiert av FNs internasjonale sjøfartsorganisasjon (IMO). Formålet med dagen er å synliggjøre kvinners deltakelse i næringen og fremheve... Les mer »
nfk

6,3 millioner til vernede og fredete fartøy i Nordland

– De fredete og vernede fartøyene våre representerer både fiskeri- og samferdselshistorie i Nordland, som er viktig å sikre for fremtiden sier Arne Ivar Mikalsen, fylkesråd for samfunn, kultur og miljø. Fylkesråden... Les mer »
vinter trafikk

Puster lettet ut etter «Ingunn»

– «Ingunn» var heftig, men skadetallet gjør at vi kan puste litt lettere nå. Det sier Heidi Tofterå Slettemoen, som er kommunikasjonssjef i Frende. På forhånd var «Ingunn» ventet å bli like ille... Les mer »
Foto: Torstein Rasmussen

Ekstremværet «Ingunn»: Hold deg inne!

– Ikke ta unødig risiko for å redde verdier. Hold deg inne og følg råd fra offentlig myndighet, sier pressesjef Ole Irgens i Tryg Forsikring. Ekstremværet Ingunn treffer kysten fra Stad til... Les mer »
Söderberg & Partners

Forsikringsbyrå advarer: – Stor risiko for båtskader

Vinterværet med mye snø, vind og varslede temperatursvingninger i store deler av landet medfører betydelig økt risiko for båtskader. Nå er det ekstra viktig å passe på båten, enten den ligger på... Les mer »
ned

Regjeringen gir 11 millioner til ny fiskerihavn i Sørfold

Regjeringen gir totalt 38,7 millioner kroner i tilskudd til åtte nye prosjekter som skal gi bedre kommunale fiskerihavner i Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark. 11 millioner går til Strøksnes i Sørfold. –... Les mer »
kystverket

Slik unngår du ulykker på brygga i vinter!

Ramler du i sjøen alene om vinteren, har du dårlig tid. Men små tiltak kan gjøre havner tryggere – som å ha dedikerte personer som ivaretar sikkerheten, og at riktig utstyr er... Les mer »
Söderberg & Partners

Kutte båtforsikringen i vinter? Ikke mye å spare

I en tid hvor mange leter et muligheter for å kutte kostnader kan det være fristene å tenke at båten ikke trenger forsikring om vinteren. Men – det er generelt mindre båtskader... Les mer »
museumsforlaget

Ny bok: Mennesket og havet

I den nye utstillingen «Sjøveien» på Norsk Maritimt Museum rettes søkelyset mot kystfolkets liv på 1800-tallet, og Oslos historie som havneby på 1500- og 1600-tallet. Museets samling av tradisjonsbåter er et bærende... Les mer »
Redningsselskapet

Fire personer druknet i oktober

Fire personer omkom i drukningsulykker i oktober. Så langt i år har 73 personer druknet i Norge, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Siden 2017 har Redningsselskapet registrert mellom fem og 14 drukningsulykker i oktober... Les mer »