Redningsselskapet

Sju personer druknet i oktober

Sju mennesker omkom i drukningsulykker i oktober. Så langt i år har 79 personer druknet, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. På samme tid i fjor hadde 68 mennesker druknet i Norge. Av de 79... Les mer »
Bok i Nord

Ny bok om Nord-Norges største båtbygger

For første gang skrives det bok om Nord-Norges største og mest kjente båtbygger, Nils Skandfer. Det er Ingvald Hanssen (76) fra Sørreisa i Troms som har tatt på seg denne usedvanlig omfattende... Les mer »
redningsselskapet

40 mennesker druknet i sommer

Totalt 40 mennesker mistet livet i drukningsulykker i sommer. 17 av ulykkene skjedde i august, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. – Sommeren startet rolig med få ulykker i juni, men i både juli og... Les mer »
Norges Seilforbund

Ungdomsligaen: Premiere for populær seilerliga for ungdom

Kommende helg møtes 14 lag i den aller første runden av Ungdomsligaen i seiling. Dette er en nyvinning innen seilsporten, og premieren finner sted i Ålesund. Lag fra hele landet er representert.... Les mer »
gjensidige

1 av 3 i Nordland kan ikke lese og forstå et sjøkart

Sommeren er høysesong for båt, men i årets undersøkelse kommer det fram at ikke alle er like stødige på navigeringen. – Gjensidige har spurt båtfolket om deres forståelse av sjøkart enten på... Les mer »
fritidsbåt

1 av 3 stoler ikke på andre båtførere

34 prosent sier i en fersk undersøkelse at de ikke er trygge på førerevnene til andre de møter på sjøen. – Det handler nok mest om erfaring og at mange ikke er... Les mer »
Redningsselskapet

Åtte personer druknet i første halvdel av juli

Så langt i juli har åtte personer omkommet i drukningsulykker. Hittil i år har 41 personer druknet, viser ferske tall fra Redningsselskapet. 7 av de 41 personene har omkommet i drukningsulykker i... Les mer »
Brannvernforeningen

Brannvernforeningen: – Tenk brannsikkerhet på sjøen!

For mange er sommer ensbetydende med båt og sjøliv. Livet på sjøen er fint, så lenge man tar sikkerheten på alvor. Norsk brannvernforening har noen råd for en brannsikker sommer på sjøen.... Les mer »
småbåt

Færre båtskader i sommer enn forventet

Antall båtskader i juni er halvert i forhold til juni i fjor, og tendensen fortsetter, viser tall fra Tryg Forsikring. – Mye tyder på at det er langt færre båter på sjøen... Les mer »
fritidsbåt

Høy fart med båt øker kraftig i Nordland: Flest skader i Bodø

1 av 3 båteiere i Nordland har opplevd at andre båtførere er til sjenanse og bryter fartsgrensene til sjøs. En undersøkelse som er gjennomført av Ipsos for Gjensidige viser at 36 prosent... Les mer »