småbåt

Disse frykter vi mest på sjøen

Folk som drikker vinner den upopulære kåringen, med god margin. – Dette viser at regelverket til sjøs er for løssluppent, mener forsikringsselskap. Det sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Edmond Wold... Les mer »
fritidsbåt

Gode holdninger om båt og alkohol i Nordland

I fjor var halvparten av de som omkom på sjøen alkohol eller ruspåvirket. 7 av 10 i Nordland mener man ikke bør drikke alkohol og føre båt. – Vi er glad for... Les mer »
alkohol sommer

Båtpromille: 3 av 5 uenig med politikerne

Et klart flertall rister på hodet over at promillegrensen er fire ganger høyere i båt enn på veiene. – Jo høyere promille, jo større sjanse for ulykker. Det sier fagsjef for båt... Les mer »
Redningsselskapet

16 personer druknet i juni

Statsminister Erna Solberg fikk presentert drukningstallene da hun besøkte Redningsselskapet i Larvik og Stavern fredag. To dager tidligere druknet to menn i 70-årene i Numedalslågen i Larvik kommune. 16 personer, deriblant ett... Les mer »
fritidsbåt

Nå fjernes 10-knopsgrensen for båtførere under 16 år

Fra og med 1. juli fjernes 10-knopsgrensen for båtførere under 16 år. Frem til nå har ikke barn og ungdom under 16 år fått lov til føre båter med mer enn 10... Les mer »
småbåt

Farlig båtsommer: 28 båtskader i Bodø så langt

I Bodø har Gjensidige så langt i år registrert 28 store og små båtskader. 22 av disse er grunnstøtinger og sammenstøt. Totalt har Gjensidige så lang betalt ut rundt 1,2 millioner kroner etter disse... Les mer »
norsk brannvernforening

Våre tips til en brannsikker sommer

– Uansett hvor og hvordan du tilbringer sommerferien er det viktig å tenke på brannsikkerheten. Befinner du deg på campingplass, i en båt, på hytta eller ved grillen i egen hage vil... Les mer »
fritidsbåt

Trangt om plassen på sjøen i sommer

Sommerferien står for døren, og mange lokkes ut på bølgene i år også. Pass på så du ikke må parkere båtdrømmen før ferien er over. Det går mot nok en hjemmesommer for... Les mer »
tryg

Tryg Forsikring advarer: Antall båtbranner øker kraftig

Antall fritidsbåtbranner første kvartal i år er nær en dobling sammenlignet med fjoråret, og dette bekymrer Tryg Forsikring. – I år er det enda flere båter med ferske båteiere til sjøs, og... Les mer »
småbåt

Advarer mot båtfester

4 av 10 har tatt festen i båten, viser fersk undersøkelse. Alkovettleder Randi Hagen Eriksrud frykter ulykker og dødsfall under rekord-båtsommeren. – Dette er spådd å bli en rekordsommer uten like. Vi... Les mer »