fritidsbåt

LESERINNLEGG: Båtliv for folk flest

Fritidsbåtene bidrar til aktiv bruk av kyst og sjø, og er noe alle samfunnslag har glede av. For Frp er det viktig at det legges til rette for båtlivet, og at det... Les mer »
fritidsbåt

Ta båtsjekken nå så ikke sesongstarten ryker!

Snart er det mai og tid for deilige dager på sjøen. Sjekk båten nå, så unngår du å starte sesongen i kø på verksted. – Du bør sjekke tilstanden til båten og... Les mer »
båt

Dårlig vedlikehold kan senke båten din

Mange båter er i dårlig forfatning når de sjøsettes. Med godt vedlikehold kan du forebygge både havari og synkeskader. –  Mange båtskader skyldes at folk tar i bruk dårlige vedlikeholdte båter. Båtene har... Les mer »
odd fellow redningsselskapet

Seks personer druknet i februar

Seks personer omkom i drukningsulykker i februar. Så langt i 2022 har 11 personer druknet, noe som er tre flere enn på samme tid i fjor, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. Tre personer omkom... Les mer »
gjensidige

Rekordmange båtskader i januar

Gjensidige har registrert 210 båtskader og nå bør du sjekke båten din. Det er kaldt, det er vinter og det blåser friskt fra alle kanter. Likevel ligger mange båter fremdeles trygt fortøyd... Les mer »
Kulturminnefondet

Kulturminnefondet støtter Thormodbygget i Kalvika i Bindal

Kulturminnefondet har bevilget kr. 200.000 til Thormodbygget i Kalvika i Bindal kommune. Tilskuddet gis til å renovere tak ved å fjerne eternitt og legge nye takplater, reparasjon av bærekonstruksjon, montere nye vindskier og takrenner og rydde rundt bygningen. ... Les mer »
fritidsbåt

Nye fartsgrenser på sjøen i 2022

Husk – fra 1. januar gjelder ny forskrift om statlige fartsgrenser på sjøen, inkludert egne fartsgrenser for fritidsfartøy. Kystverket har vedtatt ny forskrift om statlige fartsgrenser på sjøen. Den trer i kraft... Les mer »
ncc

NCC skal utbedre havnene i Hammerfest og Forsøl

På oppdrag for Hammerfest kommune og Kystverket skal NCC utbedre havnene i Hammerfest og Forsøl. Oppdraget innebærer en storstilt miljøopprydning og fornyelse av de to havnene i kommunen. Prosjektet gjennomføres i en... Les mer »
båter

Støtte til tømmerkai på Gårdsøya i Brønnøy

Fylkesrådet bevilger fire millioner kroner til byggingen av tømmerkai på Gårdsøya i Brønnøy, opplyser Nordland fylkeskommune. – Fylkesrådet ønsker å bidra til at skogbruksnæringen i Nordland får bedre rammebetingelser. Skogbruksnæringa i denne... Les mer »
Foto: Daniel DeNiazi

Båtbrann i Sortland: To personer reddet

Sortland brann og redning fikk lørdag formiddag i 11-tiden melding om en brann i en båt ved Blokken i Sortland. Brannen er nå slukket, ifølge NRK. Det var to personer ombord i... Les mer »