skip båt

LESERINNLEGG: Den siste norske sjømann?

Norge er en stolt sjøfartsnasjon med lange tradisjoner. Hvis Regjeringen og Stortinget sover ved roret, er skattedirektoratet nå i ferd med å kjøre nærskipsfarten, lokalsamfunn og norske sjøfolk på skjæret. Av: Kystrederiene,... Les mer »
tryg

Aleksander reddet en fremmed fra å drukne

Tirsdag 25. juli er verdensdagen for å forebygge drukning. En dag opprettet av FN for å øke oppmerksomheten mot forebygging av drukning samt for å minnes de som har druknet, og støtte... Les mer »
fritidsbåt

Dette bekymrer båtførere i Nordland

Ikke alle finner den «roen» de skulle ønske når de ferdes til sjøs, men spesielt tre ting bekymrer mer enn noe annet Promille, høy fart og skumle skjær står for mange av... Les mer »
speedbåt

Dårlige forberedelser og uoppmerksomhet kan ødelegge båtturen

Mange får ødelagt båtturen eller båtferien på grunn av dårlige forberedelser og uoppmerksomhet. Årsakene er flere. -Vi opplever dessverre alt for mange «unødvendige» skader som skyldes manglende oppmerksomhet og navigeringsfeil, sier Rune... Les mer »
småbåt

Tenk brannsikkerhet på sjøen

Tall fra Finans Norge viser at det årlig brenner mellom 250 og 300 fritidsbåter i Norge. Brannvernforeningen frykter mange båteiere tar for lett på vedlikehold av drivstoffanlegg, el-anlegg og annet utstyr som... Les mer »
fritidsbåt

6 av 10 ønsker lavere promillegrense til sjøs

6 av 10 ønsker lavere promillegrense til sjøs, viser båtlivsundersøkelsen 2023. Vel 17 prosent ønsker den senket til 0,5, mens over 40 prosent ønsker å senke den til 0,2 som i vegtrafikken.... Les mer »
nfk

Fylkesrådet bevilger 3,515 millioner til fartøyvern i Nordland

Nordland fylkeskommune har fordelt tilskudd til ivaretakelse av fredete og vernede fartøy i Nordland fylke. – De fredete og vernede fartøyene er en viktig del av Nordlands historie. Gjennom å ta vare... Les mer »
Gjensidige

Slik endte fjorårets båtsesong i Nordland

Grunnstøtinger, påkjørsler og tyveri står for de fleste skadene på båt meldt Gjensidige i 2022. – For noen er fjorårets båtsesong over for lenge siden, men for andre har den akkurat begynt,... Les mer »
Redningsselskapet

Sju personer druknet i oktober

Sju mennesker omkom i drukningsulykker i oktober. Så langt i år har 79 personer druknet, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. På samme tid i fjor hadde 68 mennesker druknet i Norge. Av de 79... Les mer »
Bok i Nord

Ny bok om Nord-Norges største båtbygger

For første gang skrives det bok om Nord-Norges største og mest kjente båtbygger, Nils Skandfer. Det er Ingvald Hanssen (76) fra Sørreisa i Troms som har tatt på seg denne usedvanlig omfattende... Les mer »