småbåt

Slik gjør du båtturen tryggere

Det er en første gang for alt, og spesielt de som skal ferdes på havet for første gang bør lytte til erfarne båtfolk. Slik kan du gjøre båtturen tryggere. De fleste nordmenn... Les mer »
fritidsbåt

Dette gjør du ved drukningsulykker

Sommeren 2020 betyr Norgesferie for de fleste av oss. Mange besøker nye steder med fantastisk landskap, men vill natur og ukjente vann kan også være skummelt. Hva gjør du om du oppdager noen som drukner?... Les mer »
Redningsselskapet

Redningsselskapet og Seaber med samarbeid for tryggere båtliv

Seaber er en app der man kan se venner til sjøs, bruke sjøkart og be andre Seaber-brukere om hjelp. For eksempel hvis man våkner opp på en øy med flatt batteri eller man brått er tom for drivstoff.Seaber kaller dette... Les mer »
tryg

Tryg etterlyser savnede livbøyer

Samtidig som det i juni ble satt en dyster rekord i antall baderelaterte drukninger, har det forsvunnet mange titalls livbøyer fra Tryg Forsikring som var satt ut ved badesteder, havner og vann... Les mer »
småbåt

Derfor kan det lønne seg å ha kaskoforsikring på sjøen

Ikke alle vet at det er ulike regler for ansvar ved forsikring av båt enn det er for bilforsikring, og det kan koste deg dyrt. De aller fleste kjenner til hvordan kaskoforsikring... Les mer »
fritidsbåt

Én av fire vil tilbringe mer tid på sjøen i sommer

Med hjemme-sommer er det mange nordmenn som vil utforske den norske skjærgården. Én av fire vil tilbringe mer tid på sjøen i år sammenlignet med i fjor, og halvparten av landets 18-22-åringer... Les mer »
Foto: Olavfin

Sjekket båttrafikken ved Kjerringøy: En fikk pålegg om redningsvest

Politiet rapporterer at de har sjekket båttrafikken og båtførere ved Kjerringøy utenfor Bodø onsdag kveld. 18 båtførere ble sjekket. Alt var ok, melder politiet, men en båtfører fikk muntlig pålegg om å... Les mer »
politi

Førerløs båt i Fauske

Politiet har mottatt en melding om en førerløs båt som går i ring ute på sjøen i Fauske natt til mandag. Nødetatene har rykket ut til stedet der den føreløse båten befinner... Les mer »
småbåt

Ungdommer risikerer livet på sjøen

Unge tar større risiko på sjøen enn andre. I en ny undersøkelse kommer det frem at flere i aldersgruppen 18-29 år har sittet på med en beruset båtfører og at flere selv... Les mer »
tryg

Tryg vil påby redningsvest i alle fritidsbåter

Mange ferske båtførere og reiseforbud til utlandet vil bety rekordmange fritidsbåter på vannet denne sommeren. – Vi frykter tidenes ulykkessommer, med alt for mange omkomne på sjøen i år, sier kommunikasjonssjef Ole... Les mer »