Kutte båtforsikringen i vinter? Ikke mye å spare

Söderberg & Partners

I en tid hvor mange leter et muligheter for å kutte kostnader kan det være fristene å tenke at båten ikke trenger forsikring om vinteren. Men – det er generelt mindre båtskader om vinteren og det er hensyntatt i fastsetting av forsikringsprisene.

Det er vanlig at man betaler vesentlig mindre for båtforsikring i en vintermåned enn man gjør i en sommermåned. Det er ikke uvanlig at det koster 3 ganger så mye å forsikre en båt i en sommermåned enn det gjør i en vintermåned.

Les også:  NetOnNet: Tilbyr 10 års garanti på TVer!

– Det er med andre ord ikke så mye penger å spare på å si opp og være uten båtforsikring om vinteren som mange tror. Til sammenligning er det tilsvarende prinsipp med sesongvariabel forsikringskostnad f.eks. for motorsykkel og snøskuter, der brukssesongen koster vesentlig mer å forsikre enn «opplagssesongen», sier Sindre Ek i Söderberg & Partners.

– Vi anbefaler kunder som vurdere å si opp båtforsikringen sin i vinter til å vurdere hvilke konsekvenser en oppsigelse kan ha, både det gjelder hva man faktisk sparer og ikke minst risikoen i forhold til skader, avslutter Ek.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.