Julestemning: 6 av 10 nordlendinger må ha musikk

juletre

Julekvelden kommer alltid litt fortere enn man tror, men selve julestemningen kommer ikke av seg selv. Følelsen av jul må folk flest ha hjelp for å finne frem til.

Pepperkaker uten palmeolje, årets parti med julebrus og glitrende julepynt – effektene og tilbehøret vi forbinder med jul venter ikke lenger på desembermåned. Skal man tro årets ferske undersøkelse, som er gjennomført av analyseselskapet YouGov for høyttalerselskapet Sonos,er det imidlertid julemusikk som må til for å folk i julestemning. For 6 av 10 nordlendinger svarer at julemusikk er svært viktig eller viktig for å komme i julestemning.

I undersøkelsen kommer det også frem at julemusikken er mer viktig for kvinner enn menn. For der 62 prosent av de spurte kvinnene svarer at julemusikk er svært viktig eller viktig for å komme i stemning, er det kun 50 prosent av mennene som sier seg enig. Til sammenlikning er det kun 18 prosent på landsbasis som svarer at julemusikk er lite eller ikke viktig.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Det er ikke store forskjellene mellom de ulike aldersgruppene, men tallene avslører at det er de mellom 18-29 år som setter mest pris på at julen ringes inn med musikk. I denne aldersgruppen svarer hele 7 av 10 av at julemusikk er et must.

– Nordmenn elsker jul og har et sterkt forhold til musikken som spilles i denne perioden. Det ble veldig klart for oss allerede i fjor, da vi utviklet en algoritme om målte når folk startet å høre mye på julemusikk – nordmenn var i verdenstoppen. Dere begynner å høre på julemusikken allerede i oktober, sier Sabrina Krim i Sonos.

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

Det undersøkelsen også viser er at nordlendinger er opptatt av kvalitetslyd. Dette gjelder både når de ser film, lytter til radio eller hører på musikk. Når det kommer til viktigheten av god lyd er kvinner og menn samkjørte, for 7 av 10 svarer at god lyd er viktig. Kun 3 prosent svarer at god lyd ikke spiller noe rolle.

Også her viser det seg at den yngste aldersgruppen er mest kvalitetsbevisste, for 74 prosent svarer at god lyd er viktig.

Les også:  Fastelavnssøndag: Flere arrangement i kirkene i Bodø

– Nå som julefeiringen og tilhørende aktiviteter står for tur er det godt for oss, som jobber med å spre god lyd, å vite at dette er noe folk flest er opptatt av. I fjor var det lyden av bjeller som var populært blant nordmenn, så Mariah Careys «All I Want for Christmas» – en låt som spiller på alle strengene og bjellene, skal nok stå på repeat i år også, avslutter Krim. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.