Datingåret 2023: Norske single dropper date nummer to

sex

Datingappen happn, har gjort en undersøkelse blant sine brukere for å oppsummere datingåret 2023. Det viser seg at 45 prosent ikke har vært på en eneste date i år. 64 prosent sier at de ikke dro på en date nummer to, der hovedgrunnen var at kjemien ikke stemte. 

I dagens datinglandskap er det mange som foretrekker å bli kjent online før de begir seg ut på en date. Datingekspert Simone Quist Mathiesen mener det likevel er lurt å kaste seg ut i det, og oppfordrer nordmenn til å dra på date.

– De siste årene har vært preget av røde flagg når det kommer til dating. Det er ikke mye som skal til for at det ikke blir en ny date, eller for at det ikke blir en date i det hele tatt. Prøv å gi Crushet ditt en sjanse ved å be dem på date. Dersom det ikke blir en date nummer to, er du både erfaringer og minner rikere, og ikke minst kan du ta med deg hva du har lært videre, forteller datingeksperten og fortsetter:

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

– Det kan være lurt å bli litt kjent online før dere møtes. Ved å ha et par samtaler i forkant av daten, finner man fort ut om kjemien er der eller ikke.

Mest aktivitet på søndager
I år ser det også ut til at aktiviteten i datingappen har vært størst søndag kveld. Mathiesen forteller at dette ikke er overraskende, da søndager fort kan bli ensomt for single.

Les også:  Datingekspertens råd: Ikke dra på første date på valentinsdagen!

– Istedenfor å være alene på søndagskvelden, kan det være en ide å dra på en date. Søndager er ofte en rolig dag som blir brukt til avslapping før den kommende arbeidsuken, det kan åpne opp for mindre stress og derfor gi dypere samtaler, sier Mathiesen.

Mars har vist seg å være måneden med mest aktivitet i appen, mens ti dager etter valentinsdagen var den mest populære dagen å være aktiv i 2023.

Ida og Martin får flest likes i datingappen
Innsikten fra happn viser også at det er flere navn som skiller seg ut og får flest likes i appen. Individuelt er det Ida og Martin som kommer vinnende ut.

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

– Dette veldig vanlige navn i Norge, men det er likevel artig å se hvilke navn som går mest igjen. Men det er mange faktorer som avgjør om man blir interessert i noen, så ikke fortvil om ditt navn ikke står på listen, sier datingeksperten og avslutter:

Dersom du ønsker å øke sjansene dine for et Crush i 2024, kan det være lurt å ta turen til Oslo, Trondheim eller Bergen. Det er disse byene som topper listen over byer med flest Crusher.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.