MGP-nestor Hanne Sørvaag: – Kim har full pakke

comeon

I helga braker det løs med første delfinale i Melodi Grand Prix 2020 i Kris†iansand, og fire artister skal kjempe om èn plass i den store finalen i Trondheim 15. februar. Komponist og låtskriver Hanne Sørvaag er spillselskapet ComeOn!s MGP-ekspert.

– Kim Rysstad «tikker» alle boksene. Både låta og Kim har det lille ekstra som tilsier finaleplass i Melodi Grand Prix, sier artist, låtskriver og MGP-ekspert Hanne Sørvaag.

Stavanger-artisten , som selv har stått bak åtte låter i tidligere MGP-finaler, har èn, klar favoritt foran helgas dyst på Sørlandet: Setesdals egen Kim Rysstad og låta «Rainbow».

– Kort sagt er Kim og «Rainbow» en full MGP-pakke. Det er modulasjon og mystikk, og låta sitter umiddelbart i øret. Samtidig er den dønn solid og har slitestyrke. Og Kim synger helt fantastisk, mener Sørvaag.

ComeOn!s MGP-ekspert understreker at Rysstads ferske suksess i NRK-programmet «Stjernekamp» også kan gi ham en fordel hos TV-publikummet. 

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

– Sofatitterne ble godt kjent med Kim gjennom skjermen i hele fjor høst, og er allerede litt «opplært» til å stemme på ham. Jeg vurderer det som en klar fordel. Men Kim har en farlig konkurrent i spreke Raylee fra Tromøy og Arendal. Hun kommer med ei fin poplåt og synger meget bra. Kombinasjonen dyktig, kvinnelige vokalist og likeable-pop har tradisjonelt vært en god kombo i MGP-sammenheng.

Bookmakere og MGP har en lang historie sammen. Odds på konkurransen er en anerkjent pekepinn på hvordan publikum til en hver tid vurderer bidragene. Kort tid før sceneteppet går opp for første delfinale, er det norske folk nesten enig med ComeOn!s ekspert. Men bare nesten…

– Foreløpig holder publikum en marginal knapp på at Raylee tar seg videre til hovedinalen i Trondheim, men det er nesten dødt løp mellom henne og Kim på oddslisten. Slik det ser ut nå, vil faktisk hver enkelt stemme kunne være avgjørende. Her er det bare for folk i Setesdal, Arendal og resten av Norge å mobilisere skikkelig for å få sin favoritt videre til finalen 15. februar, sier oddsanalytiker Martin Skuggevik Foss.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Hanne Sørvaags vurdering av deltagerne i MGPs delfinale på Sørlandet:

Kim Rysstad, «Rainbow»
Sterk låt med en god melodi som er lett å få taket på. Kim synger fantastisk og kan skilte med fersk «Stjernekamp»-faktor hos TV-publikummet. Dette er full MGP-pakke.

Raylee, «Wild»
Catchy, moderne poplåt som fenger umiddelbart. Raylee er en sterk vokalist, og kan bli virkelig farlig hvis sceneshowet er like friskt som selve melodien.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Geirmund, «Come Alive»
Forsvarer Stavangers ære i konkurransen med en sterk låt som vokser seg større og større jo mer du hører på den. Faren er at den kan bli litt «bakpå» i en konkurranse som ofte dreier seg om umiddelbar gjenkjennelse, men Norge har stemt frem atypiske ballader til Eurovision tidligere. Outsider.

Lisa Børud, «Talking About Us»
Fengende og fin låt, men kan fort bli litt anonym i dette selskapet. Vokalen er som alltid solid når Lisa synger, men jeg tror hun er helt avhengig av å dra til med et sceneshow som spruter for å gi låta skikkelig identitet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.