NRK søker nytt hovedkontor

tv nyheter nrk

NRK søker nå etter tomt til et nytt hovedkontor i Oslo-området. Det skjer samtidig med at eiendommen på Marienlyst legges ut for salg.

– Det er avgjørende at NRK får nye og mer hensiktsmessige lokaler for å kunne løse oppgavene som allmennkringkaster i fremtiden. Derfor er det en stor og viktig milepæl når NRK nå går fra å utrede mulighetene for flytting, til å starte det konkrete arbeidet med å etablere et nytt hovedkontor, sier NRKs styreleder Birger Magnus.  

Les også:  "Drikkeministeren" hedret norsk øl og eplemost

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ser fram til arbeidet med å finne den riktige tomta for NRK.  

– NRK trenger et nytt hovedkontor som er bærekraftig, som oppfyller dagens krav til sikkerhet og som gir oss de beste forutsetningene for å løse oppdraget og være en publisist og innholdsprodusent i verdensklasse. Det skal være en arbeidsplass der forholdene ligger til rette for at vi kan ta i bruk og utvikle ny teknologi, utforske nye ideer, lære, dele og samarbeide på tvers av organisasjonen og med miljøer utenfor NRK, sier Eriksen.   

Les også:  Nytt sofa-konsept fra Samsung og designbyrå

Kringkastingssjefen er opptatt av at NRKs nye hovedkontor skal bli en positiv tilvekst i nærmiljøet.  

– NRK skal være en berikelse for det området vi flytter til. Vi skal møte publikum i et åpent, fleksibelt bygg der vi «vrenger innsiden ut» og inviterer til opplevelser og deltakelse i innholdsproduksjonen. Jeg er sikker på et det blir stort engasjement og mange forslag om hvor NRK skal være i tiden framover, sier Eriksen. 

Les også:  Rykter: Nikita Haikin til Glimt

Forutsetningen for NRKs flytteplan har hele tiden vært at et nytt hovedkontor må kunne finansieres med inntektene fra et salg av dagens hovedkontor. 2. juli i år vedtok Plan- og bygningsetaten i Oslo NRKs planforslag for omregulering av NRKs eiendom på Marienlyst til boligformål. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.