hytte vinter ferie

Frykter frostskader på hytter

Minusgradene herjer i store deler av landet og vinterkulda har også inntatt høyfjellet. Mange hytteeiere risikerer å møte en frostskadet hytte neste gang de tar turen. – Vi opplever at stadig flere... Les mer »
if

Frostskader for milliarder

1 av 10 erstatningskroner etter lekkasjer fra rørsystem skyldes frost, og årlig utbetaler forsikringsselskapene nærmere 200 millioner kroner som følge av dette. – Sørg for minst 10 grader i alle rom, særlig... Les mer »
is vann

– Mye tynn is under snøen

Hvert år drukner for mange mennesker som ferdes på usikker is, og nå rapporters det om skjebnesvangre forhold flere steder i Norge. – Vi får stadig høre at det er mye tynn... Les mer »
vinter trafikk

Nye vogntogkrav: NAF forventer færre farlige vogntog i vinter

Dette blir første vinter med strengere krav til vogntogene som kjører på norske vinterveier. – Flere kontroller og strengere krav til dekkene er en viktig innskjerping i regelverket, og vi håper det... Les mer »
vinter trafikk

SpareBank 1 Nord-Norge gir 100.000 til mer lys i Bodø sentrum

Gjennom Samfunnsløftet har SpareBank 1 Nord-Norge tildelt Bodø kommune 100.000 kroner til «lys i mørket», opplyser Bodø kommune. –  Vi synes det er kjempeflott at de vil være med oss på dette... Les mer »
Norges Livredningsselskap

Norges Livredningsselskap: – Isen kan være livsfarlig!

Hvert år drukner alt for mange mennesker som ferdes på usikker is, og farene øker når temperaturen svinger kraftig. – Drastiske temperatursvingninger gjør at isen er usikker, og folk må vise fornuft... Les mer »
vinter

Slik gjør du bilen klar for vinteren

Vinteren er på gang og da trenger bilen litt ekstra pleie for at du skal komme deg trygt rundt. – Med noen enkle grep får du en driftssikker bil i vinterhalvåret, sier... Les mer »
vinter

4 av 10 skifter dekk selv

Vinteren er på vei, mange har allerede skiftet til piggfrie vinterdekk, og søndag kan bilister over hele landet legge om til piggdekk om de ønsker. De fleste overlater jobben til verksteder, men... Les mer »
nlf

Strengere vinterkrav for tunge kjøretøy

Nye regler for vinterdekk til tungbiler innføres fra 1. november. – Vi håper dette vil bidra til enda tryggere vinterveger, sier leder for utekontroll i Statens vegvesen, Kjetil Wigdel. NLF-direktør Geir A. Mo uttrykker... Les mer »
klokke

Søndag 25. oktober er sommertiden over for denne gang

Det betyr at klokken stilles én time tilbake til det vi kaller normaltid, og dermed får du 60 minutter ekstra til å finne fram stillongsen og ullgenseren. De fleste klokker i dag... Les mer »