Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

lufthavn ferie

Over 1,8 millioner reisende skal reise til og fra landets største flyplasser i vinterferieukene. Her er tipsene du bør vite om for en smidig start på ferien.

– Det spesielle med vinterferien er både mengden og typen bagasje vi tar imot. Det er en god miks av reisende som skal til sydligere strøk og på skiferie, så golfkøller og alpinski er stikkord for bagasjehåndtering denne uken, forteller Stine Ramstad Westby, Avinors konserndirektør for Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger lufthavn.

Les også:  4. april er gulrotens dag

Mye spesialbagasje byr også på litt ekstra jobb for både reisende og flyselskaper, og Westby har klare råd for dem som skal ut reise denne helgen.

– Sjekk hvilke regler ditt flyselskap har for slik bagasje, og bestill det på forhånd. Da sparer du deg for unødvendig stress på flyplassen, sier hun.

Mellom torsdag og søndag denne uken skal nærmere 265 000 passasjerer reise til og fra Oslo lufthavn, med fredag og søndag som de største utfartsdagene. Den store reisedagen for samtlige flyplasser er søndag 25. februar, der 79 000 reisende skal innom Oslo lufthavn. Bergen får rundt 17 000, Trondheim 12 000 og Stavanger 11 000.

Les også:  Solo – Norges sprekeste 90-åring

– Vinterferien avvikles over to uker avhengig av hvor du bor i landet, og søndag 25. februar er det mange som både skal reise på ferie, og hjem fra ferie. Det blir en travel dag for samtlige av de store flyplassene våre, sier Westby.

Lufthavndirektøren forteller at flyplassene er godt bemannet for storinnrykket, og at vi forbereder oss på ulike værsituasjoner. Hun poengterer også at det er mye man selv kan forberede for en god start på reisen.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

– Møt opp i god tid og senk skuldrene. Da blir reisen bedre både for deg selv, medpassasjerer og ansatte, sier Ramstad Westby.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.