avinor

Konsesjon til ny lufthavn i Bodø

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for en ny lufthavn i Bodø. Konsesjonen er en av flere tillatelser som er nødvendige for å kunne bygge og ta i bruk lufthavnen. Dette er derfor... Les mer »
Avinor

Avinor overtar Andøya lufthavn

Fra og med 1. august 2023 overføres lufthavnoperatøransvaret ved Andøya lufthavn fra Luftforsvaret til Avinor. Dette skjer etter avtale mellom Samferdselsdepartementet og Forsvarsdepartementet. Bakgrunnen for at Avinor overtar lufthavnoperatøransvaret, går tilbake til... Les mer »
avinor

Avinors reisetips: Bli ferieklar på 1-2-3!

Ut på flytur i sommer? Med Avinors reisetips vil reisen starte bra allerede på flyplassene. – Avinor gjør alt for å legge til rette for at ferien din starter på en god... Les mer »
avinor

Peab Anlegg får storkontrakt på Nye Bodø lufthavn

Avinor har tildelt kontrakten for å bygge rullebane og store tilhørende anlegg – kalt «flyside» – på Nye Bodø lufthavn, til Peab Anlegg AS. Det var etter en lang og grundig evalueringsprosess... Les mer »
avinor

Informasjonsmøte om anskaffelse til lufthavn-prosjektet i Bodø: – En av de største entreprisene

Avinor og «Ny Lufthavn Bodø»-prosjektet inviterer til informasjonsmøte om kommende anskaffelse av entreprise E6 Terminal-Bygg. I forbindelse med prosjektet Ny Lufthavn Bodø (NLBO) skal entreprise E6 Terminal-Bygg utlyses. Dette er en av... Les mer »
lufthavn

Ny by – Ny flyplass: Nå skal første spadetak i Bodø tas

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård kommer til Bodø når avtalene om Ny by – Ny flyplass skal signeres og første spadetak skal tas på ny lufthavn, opplyser Bodø kommune. Tirsdag 21. mars signeres avtalene... Les mer »
avinor

Tårnene ved Sogndal og Førde lufthavn drives fra Avinors nye tårnsenter i Bodø

Torsdag 23. februar ble tårndriften ved Sogndal og Førde lufthavner overført til Avinor sitt nye tårnsenter i Bodø, som de første i Sør-Norge. Med dette drives nå totalt 11 tårn fra Bodø.... Les mer »
Avinor

Dronevarsling skal gjøre hverdagen tryggere for luftambulansen

Uregistrerte droner utgjør en stor sikkerhetsfare for luftambulansetjenesten i Norge. Nå skal et unikt samarbeid mellom Stiftelsen Norsk Luftambulanse og Avinor sørge for en tryggere hverdag for pasienter og mannskap i legehelikopterene.... Les mer »
avinor

Nye Bodø lufthavn kunngjør konkurranse på kontrakt verdt 2,2 milliarder

Avinor skal sammen med Bodø kommune og Forsvaret bygge en ny lufthavn som etter planen skal stå ferdig i løpet av 2029. Kostnadsrammen er på 7,2 milliarder, hvor Avinor bidrar med 2,6 milliarder, mens resten skal... Les mer »
avinor

Avinor har vedtatt bygging av ny lufthavn i Bodø

Konsernstyret i Avinor har i ettermiddag vedtatt utbygging av ny lufthavn i Bodø. Et samarbeid mellom Bodø kommune, Forsvaret og Avinor har ledet frem til at Avinor vil bygge en ny lufthavn... Les mer »