Hvordan få Hulu i Norge

Å se Hulu fra Norge er mulig, enda tjenesten teknisk sett ikke leveres til norske tv-skjermer. Løsningen krever litt teknisk kunnskap, men tar ikke stort mer enn 10 minutter å sette opp når du først har satt i gang.

Her går vi gjennom hvilke steg som kreves og hvordan man låser opp Hulu for norske tv-skjermer, inkludert de som er bosatt i Bodø og omegn.

Bakgrunn

Hulu er en av de største streaming-leverandørene i USA, med et bibliotek bestående av tusenvis av  filmer TV-serier og andre former for underholdning. 

En rekke titler er kun tilgjengelige via Hulu, noe som gjør det til en ettertraktet streamingtjeneste også i Norge. Tjenesten eies av de to mediekjempene Disney og ComCast, der førstnevnte nylig la inn bud om å ta over resten av Hulu til den nette sum av 100 milliarder kroner.

Problemet er at Hulu inntil videre ikke ligger tilgjengelig utenfor USA (med Japan som et delvis unntak), og at andre brukere sperres ved bruk av såkalt geoblokkering. Dette skyldes ulike lisensavtaler med filmskapere, som legger begrensninger på hvor Hulu har rett til å vise innholdet.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Selskapet jobber samtidig aktivt for å stoppe all trafikk som ikke har sitt opphav i USA, noe vi kommer tilbake til i neste avsnitt.

Kort om geoblokkering

Hovedutfordringen er å omgå den såkalte geoblokkeringen av innholdet. Teknologien bygger på at ingen med utenlandske IP adresser skal kunne koble seg opp mot tjenesten. Hulu har en innebygget tjeneste som sjekker brukerens geografiske plassering, basert på IP. Hulu vil deretter begrense tilgangen eller regelrett sperre ute brukere som benytter en annen tilgangsadresse enn de som er tillatt.

I neste avsnitt viser vi deg hva løsningen består av, og hvordan du selv kobler deg til Hulu Norge på noen få minutter.

Slik låser du opp Hulu

Bytt ip adressen

Det første som trengs er å bytte ut IP adressen. Enkleste alternativ er å bruke noe som kalles for et virtuelt privat nettverk (VPN). Programmene installeres direkte på datamaskiner, smarttelefoner og nettbrett. De kan også installeres på routere hvis du skal se Hulu i Norge på en smartTV.

Les også:  Vil NFT-markedet komme seg i 2024?

Samtidig er det lurt å sammenligne tjenestene på forhånd, gitt at ikke alle faktisk har servere i USA. Du finner en oversikt over tilbud på siden vpnguiden.no/hulu-norge/, med informasjon om minst 2 leverandører med støtte for amerikanske servere og Hulu. 

Velg en betalingsmetode

Hulu aksepterer kun amerikanske betalingsmetoder. Det skaper visse utfordringer for nordmenn. Noen internasjonale selskaper har spesialisert seg innen tilbudet av USA basert betaling, også for utlendinger. I bytte mot en engangsavgift lar de deg fylle på et gavekort eller betalingskort som deretter kan brukes for å se Hulu eller andre geoblokkerte tjenester.

Forvent å betale rundt en 100-lapp i engangsgebyr for å opprette kontoen.

Se Hulu

Fortsett ved å aktivere det virtuelle private nettverket og gå deretter til Hulu sin hjemmeside. Velg ønsket pakke og opprett konto. 

Du blir så bedt om å legge inn betalingsdetaljer. Her bruker du kortet (eller gavekortet) som støtter den amerikanske betalingsmetoden. Når kontoen er aktivert vil du få beskjed på skjermen, samt en epost. Oftest er det snakk om å stifte månedsabonnement.

Les også:  MUSIKK: Anna Kajander ute med albumet "Al Dente"

Merk at Hulu også tilbyr “bundles”, som er pakker med tilgang på annet innhold, inkludert Disney og ESPN. Her rådes det å kun velge den elementære pakken til å begynne med, slik at du forsikrer deg om at tjenesten faktisk fungerer som den skal.

Viktig

Vær obs på særlig ett forhold. Det lønner seg å kjøpe en dedikert IP, noe som betyr at kun du eier den samme IP adressen (amerikansk). Hulu jobber med å sperre ute servere som de mistenker er utenlandsk trafikk. Med en dedikert IP er risikoen for at adressen sperres mye lavere.

Husk også at du må ha VPN-et aktivt til enhver tid når du surfer på Hulu. Hvis forbindelsen brytes vil de se at du har en norsk IP og feeden vil sperres. Vurder å aktivere killswitch tillegget, som gjør at nettforbindelsen også stoppes hvis vpn-forbindelsen brytes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Bodoeposten.no