hes

Mannen bak musikken i verdenssuksessen Frost tildeles ærespris

Musikkforleggerprisen deler hvert år Årets Ærespris, og i år offentliggjøres vinneren i forkant av prisutdelingen som går av stabelen 29. mars. Den høythengende utmerkelsen tildeles i år Frode Fjellheim, som har vært... Les mer »
kino

Samisk film i fremgang

Sametingsrådet berømmer fremgangen samisk film opplever, og ønsker å bidra til å synliggjøre film i større grad med en egen redegjørelse om samisk film. Sametingsrådets redegjørelse om samisk film beskriver bransjen og... Les mer »
nsb

Historisk tog tilbake på Nordlandsbanen!

Norsk jernbanemuseums historiske tog – Stålvogntoget – kjører åpen tur på Nordlandsbanen 24.-27. januar. 23. januar legger Norsk jernbanemuseum ut på en tur med sitt historiske togmateriell. Reisen starter på Hamar, og... Les mer »
damm

Ny bok: Slaget om Narvik

Julen 2022 har storfilmen «Kampen om Narvik» kinopremiere. En stjernespekket rolleliste med regissør Erik Skjoldbjærg bak kamera leverer en av de mest påkostede produksjonene i norsk filmhistorie. Handlingen i filmen utspiller seg med et... Les mer »
altibox

Altibox og TV 2 enige om ny avtale

Den langsiktige avtalen mellom Altibox og TV 2 er nettopp på plass, og TV 2s innhold er nå tilgjengelig for kundene. – Vi er glade for at vi har greid å komme frem... Les mer »
nfk

Hjelper filmen om Sulis over målstreken

Fylkesrådet bevilger bevilger 300 000 kroner til filmen om arbeiderkampen i Sulis. – Filmen forteller en historie som er lite kjent. Arbeiderkampen i Sulis hadde ringvirkninger ut over eget lokalsamfunn, og viste... Les mer »
Foto: Jacopo M. Raule/WireImage

Slik lager du cocktailen Timothée Chalamet drikker

Torsdag ble skuespilleren Timothée Chalamet observert på den ikoniske terrassen til St. Regis-hotellet i Venezia. I romantiske omgivelser nippet han til den nyeste italienske spritz-cocktailen MARTINI Fiero og Tonic. Hollywood-stjernen Timothée Chalamet er kjent fra... Les mer »
crazy ass

Amerikansk film-stjerne observert i Norge?

Reality-kjendisen og musikkartisten Crazy Ass gikk nylig en tur på Aker Brygge i Oslo. Idet han satt seg ned på en benk kom de i prat med et vennepar fra Florida. Crazy... Les mer »
uit

Filmskolen i Kabelvåg blir en del av UiT

Nordland kunst- og filmhøgskole blir en del av UiT Norges arktiske universitet. Dette er nå vedtatt av Universitetsstyret. Universitetsstyret vedtok i dag virksomhetsoverdragelse av Nordland kunst- og filmhøgskole fra Nordland fylkeskommune og... Les mer »
pride

Skeivt kulturår på fotogalleriet Noua i Bodø sentrum

Embla Karidotter inviterer til Skeivt kulturår på fotogalleriet Noua i Storgata i Bodø sentrum Arrangementene er et samarbeid med produksjon- og filmformidlingsselskaupet Flokk film. – Neste uke, 4. – 6. mai, skal vi... Les mer »