uit

Filmskolen i Kabelvåg blir en del av UiT

Nordland kunst- og filmhøgskole blir en del av UiT Norges arktiske universitet. Dette er nå vedtatt av Universitetsstyret. Universitetsstyret vedtok i dag virksomhetsoverdragelse av Nordland kunst- og filmhøgskole fra Nordland fylkeskommune og... Les mer »
pride

Skeivt kulturår på fotogalleriet Noua i Bodø sentrum

Embla Karidotter inviterer til Skeivt kulturår på fotogalleriet Noua i Storgata i Bodø sentrum Arrangementene er et samarbeid med produksjon- og filmformidlingsselskaupet Flokk film. – Neste uke, 4. – 6. mai, skal vi... Les mer »
nordisk film egmont

Kinopremieren på «Kampen om Narvik» flyttes som følge av krigen i Ukraina

Konflikten i Ukraina gjør at kinopremieren av «Kampen om Narvik» my flyttes. Filmens produsent Aage Aaberge er klar over at utsettelsen vil skuffe mange, særlig i nord. – Det er selvfølgelig tungt... Les mer »
Nordland fylkeskommune

Vil ha filmkompetanse til Nordland

Fylkesråd i Nordland, Christian Torset (SV), vil ha slutt på filmtrikset som i praksis sender all filmkompetanse til Oslo. Oslo Economics (OE), har på oppdrag av Norsk Filminstitutt (NFI) på vegne av... Les mer »
jente iphone

Slik kan du date mindre men bedre

Listen over aktiviteter man kan gjøre på en date er lang. Men enhver som har hatt en “klassisk” datepå kafé eller restaurant, har opplevd hvor vanskelig det kan være å finne et... Les mer »
pr-o

Vil du komme i julestemning? Ikke se «Die Hard»

Norges forrige statsminister sin julefavoritt «Die hard» topper listen over julefilmer nordmenn liker minst, viser fersk undersøkelse. Verken kvinner eller menn mener filmen hører julen til. I motsatt ende troner juleklassikerne «Love Actually» og... Les mer »
google

Årets søketrender: Dette har vi googlet i Norge i 2021

Fotball-EM, Squid Game og stortingsvalget er blant begivenhetene nordmenn har vært mest opptatt av i 2021. Det gjenspeiler seg i listen over årets søketrender. Året nærmer seg slutten, og tradisjonen tro avslører... Les mer »
deadline

Fikk ny jobb i Deadline: Thea flyttet fra Oslo til Vesterålen

Thea flyttet fra byliv i Oslo til natur i Vesterålen. – Jeg har alltid hatt et behov for å flytte unna storbyen, og er veldig glad i fjell og sjø. At jeg... Les mer »
handeland

VIDEO: Brad Pitt har hovedrollen i kaffe-reklame

De’Longhi er en av verdens ledende produsenter av hjemme-kaffemaskiner, og nå lanserer de sin første internasjonale kampanje regissert av Damien Chazelle med en helt spesiell hovedrolleinnehaver: Brad Pitt. – De’Longhi har opplevd... Les mer »

Happn lister opp: Sensommer-dater til under 100-lappen

Dyre middager og aktiviteter er ofte en enkel utvei når man skal planlegge sin første date. Å imponere på daten kan være koselig, men til slutt får som regel lommeboken lide. Trenger... Les mer »