Statsbudsjettet: elbilene er sikret

tesla

I forslaget til statsbudsjettet brøt regjeringen med enigheten om avgiftsfritak for elbiler til 2020. Elbilpolitikken holdt på å få seg et skudd for panseret, men nå er fremtidens familie-elbiler reddet.

De elbilmodellene som kommer fremover har lengre rekkevidde og det betyr ofte økt vekt. Bilene blir også større og de vil passe for større deler av landet. Hadde regjeringens forslag blitt stående, ville utviklingen fått seg et skudd for panseret. Men statsbudsjett-forliket har gjort bilavgiftspolitikken forutsigbar.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

– Vi er glade for at de har rettet opp fadesen og tenkt forutsigbarhet for forbrukerne, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

Elbilforeningen har jobbet hardt for å få avlyst regjeringspartienes elbilforslag om å innføre avgift på større elektriske familiebiler og elvarebiler, og det har nå blitt kronet med seier.

– Riktignok går skattefordelen ved elbil som firmabil litt ned, men sammenlignet med den skattebomben en full fjerning av denne elbilfordelen ville betydd for svært mange, er dette en klar seier, sier generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.