Eventyrlig norsk suksess på kino i romjulen!

kino

Romjulen er årets største kinohøytid, noe vi fikk et nytt bevis på i år. Første juledag var det kinopremiere på en rekke store filmer, fra barne- og familiefilmer til spenningsdrama fra krigen. Og på toppen av listene er det norsk film som herjer.

Hele 121 098 små og store badegjester har kjøpt billett til Qvistens elleville «Bukkene Bruse på badeland». Mens 70 778 har tatt turen inn i kinomørket for å få med seg den kritikerroste storfilmen «Konvoi».

Hele 3 av 4 solgte kinobilletter solgt i romjulen var til en norsk film. 

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

I tillegg har årets store julefilm «Den første julen i Skomakergata» nå passert hele 400 701 solgte billetter. 

– Saft suse, det er utrolig gøy å se at så mange vil ta med seg barna for å se Bukkene Bruse på Badeland på kino i romjulen. Vi har fått flere meldinger om allsang i kinosalene og det tror jeg ikke skjer hver dag. Jeg er utrolig stolt av regissør Will Ashurst og teamet på Qvisten for deres kreativitet og skaperglede og vi gleder oss til fortsettelsen, sier produsent Stian Tveiten.

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"

– Vi ser at Konvoi treffer publikum på tvers av generasjoner, og er utrolig glade over alle de gode tilbakemeldingene filmen har fått. Når filmen omtales som «Tidens beste norske krigsfilm» med terningkast 6 er det klart mange i staben blir stolte. Konvoi er basert på virkelige hendelser og rommer både spenning, moralske dilemmaer, samhold, frykt og store action-scener. Vi har laget en storslagen kinofilm for det store lerretet og det gleder oss at publikum liker det, sier produsent Martin Sundland.

– Nå ligger det an til at en av fire kinobilletter som ble kjøpt i år var til en norsk film, det viser at norsk film er relevant og viktig som aldri før. At lokal film nå sørger for at vi kan runde av 2023 med sterkt kinobesøk og gode opplevelser for store og små, er rett og slett fantastisk! Jeg håper de som ikke har kommet seg inn i kinomørket utnytter vinteren godt og kommer seg på kino, sier Kjersti Mo, direktør ved Norsk filminstitutt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.