Restefett kan gi rottefest

rotte

Julen er tid for fet mat som ribbe og pinnekjøtt. Til stor begeistring for rottene feiler mange når de skal kvitte seg med mat- og fettrestene.

Rotter spiser og gnager på stort sett alt de kommer over og kan gjøre stor skade om de kommer seg inn. De er gode svømmere og kan få tilgang til huset via kloakk og avløpssystem.

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

– Gnagerne kan komme seg inn på de utroligste måter og trenger kun en åpning på 12 mm for å presse seg inn. De kan også komme inn i huset via toalett eller rørsystemet, sier Svein Stormoen skadesjef i Norsk Hussopp Forsikring.

I juletiden spises det mye fet mat som ribbe, pinnekjøtt og bacon til lutefisken. Dessverre er det mange som heller fettet ut i toalettet eller skyller det ut i vasken. På denne måten blir de raskt kvitt det og de tenker ikke over at dette kan få lite hyggelige konsekvenser.

Les også:  LESERINNLEGG: Besøksbidrag til glede for turister og lokalbefolkning

– Fett etter ribbe og pinnekjøtt er god mat for rottene. Skyller du ned fett og annet restavfall i toalettet eller vasken så vil dette stivne etter kort tid, og det er nesten som å legge ut åte for rottene, de elsker det, forteller Stormoen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.