kino

Eventyrlig norsk suksess på kino i romjulen!

Romjulen er årets største kinohøytid, noe vi fikk et nytt bevis på i år. Første juledag var det kinopremiere på en rekke store filmer, fra barne- og familiefilmer til spenningsdrama fra krigen.... Les mer »
nordisk film

Over 200 000 har sett «Den første julen i Skomakergata»

«Den første julen i Skomakergata» har blitt møtt av et stort publikum over hele landet. Siden premieren har hele 206.624 tatt turen inn i kinomørket for å finne julestemningen, og med det... Les mer »
plantasjen

Plantasjen sprer blomsterglede i «Den første julen i Skomakergata»

Plantasjen er stolt samarbeidspartner for årets store julefilm «Den første julen i Skomakergata». Filmen tar seeren med tilbake til den magiske atmosfæren i den klassiske julekalenderen «Jul i Skomakergata». For alle som... Les mer »
unsplash

Tinder med nyhet før Halloween

Halloweennærmer seg med stormskritt, og verdens mest populære app for å møte nye mennesker avslører en spennende nyhet! Stadig flere av Tinder-brukerne nevner Halloween i sine bioer i oktober, en økning på hele 136 prosent... Les mer »
kino

LESERINNLEGG: Ja til internasjonal film i Norge!

Bildene av Vestlandet og Romsdalgsgondolen har nylig gått verden rundt i HBO-suksessen «Succession». Regjeringen vil dessverre ha mindre norsk natur i både filmer og serier. Av: Silje Hjemdal, kulturpolitisk talskvinne (FrP). Jeg... Les mer »
kino

Manusfokus på Kortfilmfestivalen 2023

Med årets festivalutgave ønsker Kortfilmfestivalen å sette et særlig fokus på manusarbeid. Som samlingssted for norsk filmbransje ønsker Kortfilmfestivalen å løfte fram forskjellige fagfelt innenfor film, og i år blir det spesielt... Les mer »
gknordic

Slik får du kinofølelsen hjemme

Savner du de gode gamle dagene med kino, popcorn og en ekte filmopplevelse? Med dagens storformat-TV er det bare litt kreativitet som skal til for å oppleve kino-nostalgi i moderne format. LGs... Les mer »
Nordisk Film Egmont

«Kampen om Narvik» inn på historisk toppliste

Denne helgen bikket Erik Skjoldbjærgs krigsdrama «Kampen om Narvik» 525 610 billetter, hvilket betyr at den seiler inn på topp 10 listen over de mest sette Norske filmene i nyere tid. – Dette er helt klart... Les mer »
hes

Mannen bak musikken i verdenssuksessen Frost tildeles ærespris

Musikkforleggerprisen deler hvert år Årets Ærespris, og i år offentliggjøres vinneren i forkant av prisutdelingen som går av stabelen 29. mars. Den høythengende utmerkelsen tildeles i år Frode Fjellheim, som har vært... Les mer »
hes

Halvdan Sivertsen ute med låta «Don Quijote»

I disse dager er Halvdan Sivertsen kinoaktuell over hele landet med filmen “Halvdan førr evig” – et humoristisk og dypt portrett av artisten og mennesket Halvdan Sivertsen. I samme film hører vi... Les mer »