Rekordparade: 85.000 deltakere!

oslo pride

Oslo Prides parade gikk av stabelen fra Grønlandsleiret lørdag, og slo alle tidligere rekorder. 85.000 deltok i det 3,5 timer lange regnbuetoget, og fortauene var stappfulle av publikum som heiet paraden gjennom gatene.

– Aldri før har flere mennesker gått i en parade for mangfold og kjærlighet her i Norge. Dette er en manifestasjon av hvilke verdier vi skal ha i samfunnet. Mangfold er en skatt vi skal verne om. Dette er det massive motsvaret til fjoråret vi trengte, uttaler leder i Oslo Pride Dan Bjørke. Tusen takk til alle som har gått!

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

Første flåte i årets parade var Skeiv Verden, etterfulgt av hele 152 andre andre seksjoner og flåter. 

Flere rekorder
Oslo Pride har opplevd flere rekorder under prideuken. I år meldte over 450 personer seg som festivalfrivillige under prideuken. I tillegg til dette har festivalen nærmere 100 helårsfrivillige. Med 550 frivillige totalt er dette også historisk rekord for festivalen. 

Det har heller aldri vært så mange besøkende på åpningsdagen i Pride Park som i år. Da var det over 12.000 personer som besøkte nye Pride Park på Kontraskjæret.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.