oslo pride

Rekordparade: 85.000 deltakere!

Oslo Prides parade gikk av stabelen fra Grønlandsleiret lørdag, og slo alle tidligere rekorder. 85.000 deltok i det 3,5 timer lange regnbuetoget, og fortauene var stappfulle av publikum som heiet paraden gjennom... Les mer »
nrk

NRK med historisk TV-sending fra prideparaden i Oslo

For første gang lager NRK en egen TV-sending fra prideparaden i Oslo. Silje Nordnes og Robert Stoltenberg leder sendingen, mens Pål Plassen kommenterer paraden som hyller skeiv kjærlighet og mangfold. Pandemi og... Les mer »
facebook

Pride-sjokk i sosiale medier for Gjensidige

Gjensidige heier på mangfoldet, men møter sterke reaksjoner i kommentarfeltene. – Vi er sjokkerte og synes det er trist at vi fortsatt møter sterke reaksjoner over et regnbueflagg og at det provoserer... Les mer »
Martin Soulimani

Fikk reaksjoner etter Pride-podcast: – Jeg har ikke noe imot Pride

Podcaster og journalist Gunnar Andreassen hadde nylig stand-up komiker Martin Soulimani i studio for en ny podcast. Denne ganger var Pride-terroren og bompenger i bilferien emner. Det har skapt sterke reaksjoner, blant... Les mer »
nfk

Stor støtte til PRIDE i Nordland fylkesting

Pride og skeives rettigheter er på sakskartet. SV, AP, Rødt og Venstre fremmet en uttalelse til støtte for Pride og kampen for likeverd og aksept. Denne uken er Nordland fylkesting samlet til... Les mer »
pride

Slik blir Pride på NRK

Humor fra Kevin Vågenes og Robert Stoltenberg, dokumentar om Kim Friele og Wenche Lowzow, og ikke minst direktesending fra Prideparaden. Det er noe av det NRK byr på i forbindelse med Pride... Les mer »
Kulturrådet

Bevilger nesten 20 millioner til Skeivt kulturår

31 prosjekter over hele landet får nå tilskudd til å markere Skeivt kulturår i 2022. – Med disse tildelingene vil Skeivt kulturår involvere enda flere stemmer og nå enda breiere ut til... Les mer »
pride

Skeivt kulturår på fotogalleriet Noua i Bodø sentrum

Embla Karidotter inviterer til Skeivt kulturår på fotogalleriet Noua i Storgata i Bodø sentrum Arrangementene er et samarbeid med produksjon- og filmformidlingsselskaupet Flokk film. – Neste uke, 4. – 6. mai, skal vi... Les mer »
Foto: Discovery+

Markerer 50-årsjubileum: Adam Schjølberg fra Bodø er viktig bidragsyter

I år er det 50 år siden straffelovens paragraf 213 ble opphevet, og det ikke lenger var straffbart å leve som homofil i Norge. Det var et banebrytende steg tatt i den... Les mer »
pride

Pride-flagg i Bodø stjålet

Prideflagget som hang utenfor fylkeshuset i Bodø er borte. Det melder Nordland fylkeskommune selv på Facebook, opplyser NRK. Fylkesvaraordfører Simon Johnsen sier at det er trist og dumt, og ber den som... Les mer »