NRK med historisk TV-sending fra prideparaden i Oslo

nrk

For første gang lager NRK en egen TV-sending fra prideparaden i Oslo. Silje Nordnes og Robert Stoltenberg leder sendingen, mens Pål Plassen kommenterer paraden som hyller skeiv kjærlighet og mangfold.

Pandemi og terror har stoppet prideparaden i Oslo tre år på rad. 1. juli skal gatene igjen fylles med mennesker som skal delta og se på det regnbuefargede toget. NRK skal for første gang lage et eget TV-program fra paraden.

Programmet «Pride» går i beste sendetid lørdagskvelden på NRK1, med høydepunktene fra paraden som har vært arrangert tidligere på dagen.

– I lys av hva som skjedde i fjor, tenker jeg det er veldig viktig at vi feirer pride i år og støtter bredt opp om denne markeringen. Jeg føler meg utrolig heldig som får være med å vise seerne gleden og mangfoldet i årets pride, forteller Robert Stoltenberg, som skal være ute i paraden og ta pulsen på det som skjer.

– Min oppgave blir å intervjue folk, slippe til viktige stemmer, vise mangfoldet, livsgleden og forsøke å formidle noe av stemningen og folkelivet.

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Signals"

I sendingen blir det også et gjensyn med kjente og kjære karakterer fra Stoltenbergs humorunivers.

Silje Nordnes skal også være med å lede den 90 minutter lange sendingen.

– Pride og prideparaden er viktig for meg, og har vært det i mange år. Det handler om å kjenne på felleskap og føle seg trygg. I år er det ekstra viktig, forteller hun.

Nordnes skulle ha ledet pride-sendingen på NRK i fjor, som måtte avlyses etter terroren. Hun gleder seg derfor ekstra mye til å vise prideparaden for TV-seerne i år.

– Prideparaden i Oslo er et av Norges absolutt største arrangement, og jeg tenker at det er helt naturlig at NRK lager sending derfra. Det er også en fin mulighet for hele landet til å være med på feiringen og markeringen, eller rett og slett se hva dette er for noe, forteller programlederen.

Les også:  Ruby Red & the Moonshine Brothers slipper albumet "Getting Louder"

Pål Plassen skal være kommentator under programmet «Pride», noe han også skulle ha vært i fjor.

– I år blir det ekstra spesielt å formidle feiringen av skeiv kjærlighet og mangfold. Det kommer til å bli fest og moro, men vi skal heller ikke glemme det grusomme som skjedde i fjor, sier Plassen, som er en kjent stemme for NRKs radiolyttere.

Han har i en rekke år også kommentert barnetoget under 17. mai-sendingen på TV.

– Jeg trives jo best i radio, og blir bare henta frem på TV ved store anledninger, som 17. mai og når noe skjer på Slottet, ler han.

– Jeg synes det er helt naturlig at NRK viser et så stort arrangement frem for hele landet. Min jobb blir å fortelle seerne hva det er vi ser i paraden. For noen er dette helt fremmed, så jeg blir den som skal fortelle om de forskjellige organisasjonene og andre som går i prideparaden.

Les også:  Bodømann pågrepet i stor narkosak

– Det er første gang en nasjonal kringkaster lager en TV-sending av dette kaliberet fra pride. Vi skal i beste sendetid lørdag kveld vise det norske folk høydepunktene fra paraden, snakke med festglade mennesker og lage underholdende innslag, sier prosjektleder Mads Tørklep.

Det er ventet flere hundre tusen mennesker ut i Oslos gater i forbindelse med prideparaden, som avslutter Oslo Pride.

– Det er derfor naturlig at NRK er til stede og dekker begivenheten grundig, også med et slikt utvidet program.

– Både sett i lys av terrorangrepet i fjor og flere negative hendelsene som det skeive miljøet har opplevd den siste tiden, synes jeg det er fint at NRK viser prideparaden på denne måten, avslutter Tørklep.

TV- programmet «Pride» sendes lørdag 1. juli kl. 19.35 – 21.05 på NRK1 og kommer også i NRK TV.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.