Iskrem hører med til sommeren, men for de som er lei av softis eller saftis bør du sjekke denne oppskriften på nydelig iskrem med sprø Prosciutto di Parma.
Ingredienser 4-6 porsjoner:
5 dl kremfløte
5 dl helmelk
1 vaniljestang, delt i to på langs
200 g sukker
6 eggeplommer
2 gelatinplater
4 skiver Prosciutto di Parma
2 ss revet hvit sjokolade
8 friske jordbær, i skiver
1 ss finhakket mynte
TIPS: Du kan også fryse isen uten ismaskin. Da har du issmeten i en beholder som du setter i fryseren. Ta beholderen ut av fryseren og rør godt hver halvtime før du setter den tilbake i fryseren. Fortsett til isen er frossen.
Slik gjør du det:
1. Kok opp fløte, melk og vaniljestang i en kjele. Ta kjelen av varmen når den har kokt opp.
2. Pisk sammen sukker og eggeplommer i en stor bolle.
3. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
4. Legg skivene med Prosciutto di Parma på et bakebrett og stek dem i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter til de er sprø. Avkjøl skivene på papir. Finhakk den sprøstekte parmaskinken.
5. Tilsett den varme melkeblandingen til eggeblandingen under omrøring. Når alt er blandet, har du blandingen tilbake i kjelen.
6. Sett kjelen tilbake på varmen og varm opp til 85 grader. Pass på at du hele tiden rører i bunnen med en slikkepott. Med en gang den når 85 grader tar du kjelen av varmen og siler alt tilbake i bollen gjennom et dørslag.
7. Klem vannet ut av gelatinen og vend den inn i den varme issmeten.
8. Avkjøl issmeten.
9. Kjør isen i en ismaskin til den begynner å bli fast. Ha i sprøstekt, finhakket Prosciutto di Parma, og kjør til isen er ferdig.
10. Server umiddelbart eller ha isen over i en beholder som du setter i fryseren.
11. Topp isen med revet hvit sjokolade, jordbær og mynte før servering.