Slik lager du iskrem med sprø Prosciutto di Parma

lynx

Iskrem hører med til sommeren, men for de som er lei av softis eller saftis bør du sjekke denne oppskriften på nydelig iskrem med sprø Prosciutto di Parma.

Ingredienser 4-6 porsjoner:

5 dl kremfløte

5 dl helmelk

1 vaniljestang, delt i to på langs

200 g sukker

6 eggeplommer

2 gelatinplater

4 skiver Prosciutto di Parma

2 ss revet hvit sjokolade

8 friske jordbær, i skiver

1 ss finhakket mynte

TIPS: Du kan også fryse isen uten ismaskin. Da har du issmeten i en beholder som du setter i fryseren. Ta beholderen ut av fryseren og rør godt hver halvtime før du setter den tilbake i fryseren. Fortsett til isen er frossen.

Les også:  Oversikt: Aktiviteter i Bodø Sentrum 2024

Slik gjør du det:

1. Kok opp fløte, melk og vaniljestang i en kjele. Ta kjelen av varmen når den har kokt opp.

2. Pisk sammen sukker og eggeplommer i en stor bolle.

3. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.

4. Legg skivene med Prosciutto di Parma på et bakebrett og stek dem i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter til de er sprø. Avkjøl skivene på papir. Finhakk den sprøstekte parmaskinken.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringa med "luftpenger" til landbruket

5. Tilsett den varme melkeblandingen til eggeblandingen under omrøring. Når alt er blandet, har du blandingen tilbake i kjelen. 

6. Sett kjelen tilbake på varmen og varm opp til 85 grader. Pass på at du hele tiden rører i bunnen med en slikkepott. Med en gang den når 85 grader tar du kjelen av varmen og siler alt tilbake i bollen gjennom et dørslag.

Les også:  Roy-Johann fra Bodø er Årets talent 2024

7. Klem vannet ut av gelatinen og vend den inn i den varme issmeten. 

8. Avkjøl issmeten. 

9. Kjør isen i en ismaskin til den begynner å bli fast. Ha i sprøstekt, finhakket Prosciutto di Parma, og kjør til isen er ferdig. 

10. Server umiddelbart eller ha isen over i en beholder som du setter i fryseren.

11. Topp isen med revet hvit sjokolade, jordbær og mynte før servering. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.