Åpner for å endre busstoppet ved sykehuset i Bodø

nfk

– Nordland fylkeskommunes regionbusser kan selvsagt stoppe ved sykehusets hovedinngang hvis det blir lagt til rette for det, klargjør fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande, etter nylig dialog med eldrerådet. 

Både eldrerådet i Nordland og andre har over lenger tid jobbet for at regionbussene skal stoppe nærmere hovedinngangen til sykehuset. Nå klargjør fylkesråden hva som må skje for at bussene skal kunne stoppe der, og påpeker at bussene kan stoppe der det er best for passasjerene så lenge det er praktisk mulig.  

– Slik det er i dag er det lagt til rette for at alle rutebussene skal benytte Kongens gate som hovedgate for kollektivtrafikken gjennom sentrum. I tilknytning til sykehuset er dette per i dag den eneste gata som er tilrettelagt for dette formålet.

Les også:  Fylkesrådet gir 3 millioner til Evenes

Dersom bussene skal gå på forsiden av sykehuset og stoppe ved hovedinngangen, kan for eksempel Bankgata bygges om, slik at bussene kan svinge inn der for å komme inn til sentrum gjennom Dronningens gate, men det finnes også andre alternativer, sier Sande.

– Svingradiusen til bussene er langt større enn på en privatbil. Dermed må det god klaring til for at bussene skal kunne svinge fra en gate til en annen, ifølge Sande. I dag vil ikke bussene kunne kjøre innom holdeplassene i sentrum dersom de også skal betjene hovedinngangen på sykehuset.  

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

– Vegnettet i Bodø sentrum er dessverre ikke bygd for å kunne kjøre innom både sykehuset og sentrum per i dag, påpeker hun.

Fylkesråden har full forståelse for problemene som skapes for dem som har problemer med forflytning når bussene ikke stopper nærmest mulig hovedinngangen. Hun sier at om fylkeskommunen får med seg sykehuset og kommunen som eier vegene, så er dette problemer som kan la seg løse.  

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

– Ja, jeg er opptatt av å se løsninger heller enn problemer. Om kommunen kan se på ombygging av vegene slik at bussene kommer seg frem, og sykehuset kan se på tilpasning av ankomstpartiet slik at bussene kan stoppe der, så er det selvsagt mulig for oss å kjøre og stoppe der, avslutter Sande. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.