ANNONSE: Slik gjør du hagen sommerklar

Sommeren er rett rundt hjørnet og det er god grunn til å begynne å glede seg. Noe de aller fleste av oss sikkert kan kjenne oss igjen i, er behovet for å sitte ute så tidlig som overhodet mulig – og med disse tipsene kan du gjøre balkongen eller terrassen sommerklar allerede nå, sånn at du kan kose deg ute. Sommeren i Norge er ikke så lang, så det å få klar uteplassen for sommeren er noe som er en høy prioritet for mange. I denne artikkelen skal du få tips og råd som vil gjøre det enklere for deg å komme i gang.  

En ting som mange har fått øye på som en skikkelig god mulighet i det siste er å bruke plantekasser som en måte å få mer plass i hagen eller på balkongen. Når man velger plantekasser eller blomsterkasser får man nemlig generelt mer plass enn når du for eksempel går for å utelukkende bruke krukker, kan man nemlig få plass til mer. Alt som oppfordrer til å bygge i flere høyder er noe som vil gi dere mer plass og dette er også benker og espalier gode eksempler på også. 

Du kan oppbevare ting under benkene, og espalier kan brukes til å skjerme for sola eller til å utnytte mer plass til planter. Blomsterkasser på hjul og plantekasser på hjul, gir deg i tillegg en større fleksibilitet og gjør at du enklere kan flytte på ting i forhold til hva dere har lyst til å bruke uterommet deres til. Dette er noe å tenke over.  

Gjør dette for å bli sommerklar 

For å få balkongen eller terrassen klar for sommeren, er det en enkel sjekkliste du kan følge. Hvilke som er relevante for deg avhenger selvsagt av for eksempel hvilke møbler du har. Under får du de aller beste tipsene. 

  • Vask alle møbler, terrassen og alle andre relevante flater 
  • Bruk sandpapir på møbler, plantekasser og blomsterkasser og annet som trenger olje 
  • Vedlikehold alle møbler og flater av tre med olje. Husk å velge noe som er ment for å bli brukt ute. Dette er helt essensielt.  
  • Finn ut av hva dere trenger og ønsker dere. Tenk på hva dere vil bruke plassen til og innred med bakgrunn i dette. 

Det er uten tvil noen av disse prosessene som er litt kjedelige, men de er klart bedre enn å måtte ta en skikkelig sjau senere.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.