Benn Eidissen jubler for 60 millioner til The Whale – Tror staten tar resten

the whale

Styreleder Benn Eidissen i The Whale jubler over dagens nyhet om at politikerne i Andøy kommune bevilger 60 millioner ekstra fra Andøyfondet til det som Innovasjon Norge omtaler som et nytt «Reason to go» til Norge.

– Vi er utrolig glade for den tverrpolitiske støtten. Det er fantastisk at de prioriterer The Whale så høgt, sier Eidissen.

Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet og Lill Inger Tyvold Berg-Olsen, som er partiuavhengig representant i formannskapet i Andøy, gikk torsdag 8. juni ut med nyheten om at de hadde bestemt seg for å bruke ytterligere 60 millioner fra Andøyfondet på The Whale.

Les også:  Historisk alpin-VM til Narvik

– Vi ser på dette som en tillitserklæring til prosjektet fra politikere og lokalsamfunnet, sier Benn Eidissen.

Staten har vært klar på at kommunen må bidra med en større andel.
– De forutsetninger som staten har satt håper vi nå er oppfylt, sier Benn Eidissen.

– Ingen prosjekter jeg har jobbet med i mine 40 år i arbeidslivet, har skapt så stort engasjement. The Whale kjenner folk – etter hvert – til i hele verden, og mange venter bare på når de kan reise hit. Faktisk forteller folk fra Andenes om turister som allerede spør etter hvor The Whale ligger, sier Eidissen.

Les også:  Kan Narvik få alpin-VM 2029?

Lokale, private eiere er inne med 78 millioner kroner i The Whale. Med dagens tverrpolitiske avgjørelse går Andøy kommune inn med 75 millioner kroner fra Andøyfondet. Dermed er det totalt bevilget 90 millioner kroner fra Andøy kommune.

Staten har så langt bidratt med én million kroner og Nordland fylkeskommune har allerede bevilget 55 millioner kroner til prosjektet som har en kostnadsramme på totalt 455 millioner kroner. Det som nå mangler er 74 millioner fra staten. Øvrig restfinansiering er vi godt i gang med å få på plass, sier Benn Eidissen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.