nfk

Gamle Salten og Faxen får midler

Fylkesrådet bevilger 1,2 millioner kroner til fartøyet «Gamle Salten» og 360 000 kroner til «Faxen», begge hjemmehørende i Bodø. Nordland fylkeskommune fordeler tilskudd til ivaretakelse av fredete og vernede fartøy i Nordland... Les mer »
andøya space

Skoleelever på Andøya foreslo navn til en helt spesiell hval

Camilla Ilmoni fra The Whale og Ørjan Vøllestad fra Andøya Space tok en rundtur på Andøyskolene 30. juni for å få hjelp til å velge et navn til hval-maskoten til The Whale.... Les mer »
nfk

Tilskudd til tekniske og industrielle kulturminner i Nordland

Disse fikk tilskudd ved årets fordeling av tekniske og industrielle kulturminner, opplyser Nordland fylkeskommune. 1 800 000 kr til Museum Nord til Neptun Sildoljefabrikk250 000 kr til Nordlandsmuseet til Fagerli gamle kraftstasjon250... Les mer »
Nordland fylkeskommune

Sørger for drift av Nordnorsk kunstmuseum i Bodø

Nå legger Nordland fylkeskommune inn driftsmidler for å sikre finansiering av Nordnorsk kunstmuseums planlagte filial i Bodø. Fylkesråd for kultur, klima og miljø, Christian Torset er svært fornøyd med vedtaket i dag,... Les mer »
lynx

Kistefos-suksess har gitt ungarsk selskap smaken på flere norske oppdrag

Ungarske bim.GROUP var med på å utforme overflaten på den vellykkede Twist på Kistefos-museet på Jevnaker. Kistefos-suksessen har gitt firmaet, som allerede har gjennomført en rekke vellykkede prosjekter i Europa, smaken på... Les mer »
the whale

Andøya Space Education og The Whale satser på de unge

Andøya Space Education og The Whale jobber sammen i et forprosjekt med mål å utvikle et nytt pedagogisk konsept for å nå ut til barn og unge om verdensrommet og havet. Konseptet... Les mer »
link Arkitektur

Hurtigrutemuseet på Stokmarknes vant pris

I går mottok Hurtigrutemuseet i på Stokmarknes den gjeve Norsk Stålkonstruksjonspris. Prosjektet har tidligere blitt hedret med den internasjonale European Steen Design Awards for sin teknologiske nyvinning innen glass- og stålkonstruksjon.  Norsk... Les mer »
Hurtigruten

Tusenvis av Hurtigruten-passasjerer får muligheten til å besøke Hurtigrutemuseet

Hurtigruten Norge og Hurtigrutemuseet går sammen om å lansere nye utflukter som gir hurtigrutegjestene muligheten til et dypdykk i Hurtigrutens historie og dens betydning for kystsamfunnene. Neste år vil rundt 80.000 Hurtigruten-gjester... Les mer »
nfk

Tre millioner til Nordnorsk Kunstmuseum i Bodø

Regjeringen har satt av over seks millioner kroner i statsbudsjettet til Nordnorsk Kunstmuseum. Tre millioner skal brukes til å bygge opp en avdeling i Bodø. – Dette er en veldig god nyhet. Dette... Les mer »
uit

Norges arktiske universitetsmuseum skal tilgjengeliggjøre joikesamling

Universitetsmuseet får 1,2 millioner kroner fra Kulturrådet til å digitalisere sin store og unike samling av joik, og gjøre den tilgjengelig for publikum. – Utrolig gledelig, sier museumslederen. – Vi har lenge... Les mer »