Museumsforlaget

Laila Andreassen fra Bodø ny forlagssjef i Museumsforlaget

Torbjørn Lefstad overlater roret til sjefsredaktør Laila Andreassen. Hun har 20 års erfaring fra forlagsbransjen og har klart å gjøre norsk kulturhistorie til eksportvare, for nå kan man lese om selbuvotter i USA.... Les mer »
pressenytt

Digitale Vesterålen-opplevelser får innovasjonsstøtte

Lofotr Næringsdrift vil ta Vesterålen til der turistene er. Nå får bedriften på Vestvågøy 585 000 kroner i støtte fra Design og arkitektur Norge (DOGA). Koronapandemien gjør at turisttilstrømningen til Norge skrumper... Les mer »
luftfartsmuseet

Politihelikopter til Flymuseet i Bodø søndag

Etter 16 år som politihelikopter, er det klart for den siste flyturen for LN-OCP. Den siste ferden går til Bodø søndag der det skal på utstilling i Norsk luftfartsmuseum, melder Teknisk Ukeblad.... Les mer »
færd

Rapp Bomek leverer sikkerhetsløsninger til det nye Nasjonalmuseet

Rapp Bomek inngikk i mai en ny kontrakt med Statsbygg om å levere sikkerhetsdører og -porter til sluttføringsfasen av det nye Nasjonalmuseet i Oslo. Rapp Bomek samarbeider tett med Statsbygg for å... Les mer »
malerier

Kulturbudsjettet 2020: – Sminker bort den massive skjevfordelingen mellom museumsgigantene og kunstnerne

– Da kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande annonserte at 2020 skulle bli den visuelle kunstens år, var det rimelig å forvente at kunstnerne skulle vises det samme ambisjonsnivået som regjeringen viser museumssektoren. Men... Les mer »
musikk

Kulturminnedagene i Nordland åpner denne helgen med mange spennende lokale arrangement

Denne helgen starter årets kulturminnedager «Fremtidens kulturarv», med over 200 arrangement over hele landet. Lokale arrangører har brukt mange måneder på å forberede sine arrangement hvor kulturminner blir løftet frem og tilgjengeliggjort... Les mer »
vikingskip

Vikingtiden gir besøksrekord

Turister strømmer til den nye VÍKINGR-utstillingen i Oslo. På Historisk museum er besøkstallene for juli tredoblet sammenlignet med samme periode i fjor. I juli kom 17.620 personer til Historisk museum for å... Les mer »
kulturbyen oslo

Vigelandsparken og Vigeland-museet: 10 tips som sikrer kunstopplevelsen i sommer

I forbindelse med Vigelandjubileet deler de ansatte ved Vigeland-museet sine aller beste tips for hvordan sommergjestene kan få mest mulig ut av besøket i Vigelandsparken og Vigeland-museet. 5 tips for Vigeland-museet, Nobels... Les mer »
uio

Er dette verdens minste tre?

Musøre-planten blir ikke høyere enn fem centimeter. Likevel kalles den for et tre. Musøre er en art i vierslekten. Den trives på snaufjell, snøleier, vindutsatte steder og berghyller på begge sider av... Les mer »
The Museum of Norwegian Occasions

Tacofredag, Brasilkampen i ’98 og Pappaperm

For andre året på rad bygges hele Glasmagasinet i Oslo om og blir til The Museum of Norwegian Occasions. Også denne sommeren gir The Museum of Norwegian Occasions på Glasmagasinet turister mulighet... Les mer »