elektrisitet

1.000 uten strøm i Andøy

Andøy Energi opplyser på sin hjemmeside at det er 1.000 strømabonnenter som ikke har strøm. Dette gjelder nå områdene Andenes, Fiskenes, Skarstein, Kleiva og vestover mot Skogvoll. Andøy Energi opplyser at all... Les mer »
nfk

Godt driv for dronefagskole på Andøya

Fylkesrådet i Nordland arbeider nå med å få på plass landets fagskole innen droner. På fylkestinget etterspurte Kjell Are Johansen (Ap) fremdriften på fagskolen.  – Andøy opplever nå en rivende utvikling innen både... Les mer »
nfk

30 millioner til omstilling i Andøy

Andøy kommune får til sammen 30 millioner kroner til omstilling i år og neste år. Kommunen fikk omstillingsstatus av Stortinget i 2018, etter at flybasen ble vedtatt nedlagt. – Lokalsamfunnet er fullt... Les mer »
the whale

Fakkeltog på Andenes for The Whale

– The Whale får full back-up av alle vi møtte på Stortinget denne uken, og en bekreftelse på at prosjektet står fremst i køen og at den plassen kommer vi å holde.... Les mer »
nfk

Et steg nærmere fagskole for droner på Andøya

– Dronenæringen er i sterk vekst, og har behov for enda bedre kvalifiserte medarbeidere. Derfor går fylkesrådet inn med 800 000 kroner til et forprosjekt som skal utvikle Norges første droneopplæring på... Les mer »
the whale

Ungdommens fylkesråd i Nordland med klar beskjed: The Whale vil  gi miljøfokus

Ungdommens fylkesråd i Nordland har hatt møte på Andøya første helgen i oktober 2022, og vi er sykt imponert over alt som skjer her, sier leder Håvard Bergseng Rødsand.  – The Whale;... Les mer »
Foto: Svein Spjelkavik

– The Whale bør bygges snarest, det vil hele reiselivs-Norge tjene på

Erlend Bullvåg regner som en av landsdelens beste foredragsholdere, og fengslet tilhørerne i Fyrvika på Andenes. Der fortalte han at The Whale nå må bygges snarest. – The Whale har potensialet til... Les mer »
nfk

Skriver luftfartshistorie på Andøya

Mandag ble det skapt luftfartshistorie innen ubemannet luftfart da 12 elever startet på vg2 drone på Andøya . Mandag 22. august 2022 vil stå som en merkedag for ei næring i enorm vekst.... Les mer »
whale

Øisteins blyant skaper spesiell skoleavslutning for Andøyelever

Skoleavslutningen på Andøyskolene blir i år helt spesiell. Øistein Kristiansen, kjent som Øistein blyant skal sammen med The Whale og Andøya Space Education arrangere et tegneshow 22. og 23. juni. Rett før... Les mer »
nfk

Nordland inngår rom-avtale med Bayern

Nordland fylkeskommune har undertegnet intensjonsavtale med ledelsen i delstaten Bayern i Tyskland. Samarbeidsområdet er romindustri. -Bayern tituleres noen ganger som Europas Silicone Valley og er et betydelig innovasjonssenter. Et av områdene der... Les mer »