nfk

Framsnakket Andøy i Oslo

Andøy er viktig. Punktum. Slik startet fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll, sitt innlegg under arrangementet Andøy i Oslo. – -Det er ingen andre steder i hele Norge, eller i hele verden, for den saks... Les mer »
nfk

Kjøper «romaksjer» for 50 000,-

Nordland fylkeskommune kjøper 25 % av aksjene i Newspace North AS på Andøya. Innovasjonsselskapet skal jobbe for å øke ringvirkningene av romsatsingen som skjer på Andøya. – Målet med dette aksjekjøpet for... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen setter fart på arbeidet med å utbedre Andenes havn

Regjeringen prioriterer penger i budsjettet for 2022 til å sette fart på arbeidet med å planlegge utbedringer i innseilingen og havnebassenget i Andenes havn. – Andøy kommune er en av Nordlands større... Les mer »
nfk

12,5 millioner kroner til omstilling i Andøya kommune

Fylkesrådet bevilger 12,5 millioner kroner til omstillingsarbeidet i Andøy kommune i 2021. – Omstillingsarbeidet er nå midtveis og viser gode resultater, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland. – Omstillingsarbeidet... Les mer »
the whale

Andøya Space Education og 
The Whale har inngått samarbeidsavtale

– Vi ser store muligheter i å utvikle felles konsepter som utforsker krysningen mellom havet og rommet «Fra havdypet til verdensrommet», og ser frem til et tett samarbeid der vi løfter frem... Les mer »
nfk

Jobber for nasjonal dronelinje på Andøya

Fylkesråd Elin Dahlseng Eide ber kunnskapsministeren om å opprette nasjonal dronelinje på Andøya. I Solbergregjeringens forslag til statsbudsjett i 2022, lå det ingen penger til en landslinje i dronefag. Fylkesråd Elin Dahlseng... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Klarsignal for satellittoppskytingsbase på Andøya

Andøya Space får godkjent finansiering på totalt 365,6 millioner kroner. Dermed gir regjeringen klarsignal for å etablere en oppskytningsbase for små satellitter på Andøya. – Dette er en historisk dag for Andøya... Les mer »
senterpartiet

Valgkamp: Her er Senterpartiets plan for Nord-Norge

Senterpartiet presenterer i dag sin arbeidsplan for Nord-Norge. Her er et sammendrag av Senterpartiets tiltak for Nord-Norge: Styrke statens kjøp av flyruter på kortbanenettet til flere ruter og flere småflyplasser på kortbanenettet... Les mer »
malerier

LESERINNLEGG: Nordnorsk Kunstmuseum, avdeling Nordland – utvikling av en kunstinstitusjon fra idé til handling

Den 26. mars la kulturminister Abid Raja frem regjeringens forslag til ny museumsmelding; Meld.St.23, Musea i samfunnet. Tillit, ting og tid. Av fylkesråd Kirsti Saxi, Nordland fylkeskommune. Stor var gleden da vi kunne... Les mer »
byggearbeid

Skandale: Andøy kommune tillater bygging på annen manns eiendom!

Alle store krimsaker får et eget navn, og nå har vi fått «Garsjesaken». Med en stor sekk penger har Andøy kommune kjøpt en hemmelig juridisk vurdering som gir uinnskrenket rett til å... Les mer »