nfk

Andøya: Støtter nytt rom-senter

– Det ligger et stort potensial i næringsutvikling i romsektoren fremover. En etablering som denne vil gi forskningsmessig tyngde og bidra positivt til oppbygging av en romindustri i regionen, gitt målrettet satsing for... Les mer »
nfk

Romindustrien i nord skyter fart

Fylkesrådet har bevilget 11 millioner kroner til arbeid med European Space Agency Business Incubation Center (ESA BIC) i regionen for de neste fire årene (2024-2027). –  Romhavnen i Andøy er en helt... Les mer »
bodøposten

Her ruller Telia ut 5G i Nordland i sommer

Telia skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett, og nå begynner den større moderniseringen av mobilnettet i den aller nordligste delen av landet vårt. Det betyr 5G overalt hvor det... Les mer »
nfk

Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

– Etablering av base for store droner på Andøya, sammen med videre utvikling av Forsvarets romvirksomhet er et stort løft for forsvaret av Norge. Det bidrar til å ta forsvaret vårt inn... Les mer »
sv

Ber om relokalisering av 333 Skvadronen til Andøya

Under landsstyretmøtet til SV i helga ba styremedlem Jitse Buitink partiets medlem i Forsvars og- Utenrikskomiteen, Ingrid Fiskaa, om å relokalisere 333 Skvadron til Andøya. – Innspillet tas med i det videre arbeidet... Les mer »
lofoten

Tryg: Over 80 uværsskader i nord

Tryg Forsikring har per tirsdag klokken 13 registrert over 80 skader i Nord-Norge i forbindelse med uværet de siste dagene. De forventer flere skader når ekstremværet «Ingunn» treffer land onsdag. – I nord er... Les mer »
lofoten

Tyvstarter Bodø 2024 i Andøy

3. februar er den store åpninga avkulturhovedstadsåret i Bodø. Men i Andøy tyvstarter de festen helt ute på nordspissen av Nordland, allerede 13. januar med solfest, barn som deler tanker om håp... Les mer »
nfk

Vil ha flere bedrifter til romfartsindustrien i Nordland

Fylkesrådet foreslår å bruke 11 millioner kroner for å utvikle den rombaserte næringen i Nordland. Fylkesrådet vil bruke 11 millioner kroner for å skape nye næringer rundt romvirksomheten ved Andøya Spaceport. Finansieringen... Les mer »
nfk

Ofotbanen og space på Andøya viktig for EU

I et møte på Island med EUs arktiske ambassadør, satte fylkesrådslederen i nylig dobbeltspor på Ofotbanen og space-mulighetene på Andøya på agendaen. – Svært viktige satsinger for både Nordland og EU, sier fylkesrådsleder Elin... Les mer »
innovasjon norge

Andøya: Verdensrommet byr på næringslivsmuligheter for hele Norge

Veksten innen romvirksomhet betyr store muligheter for næringslivet på Andøya og Norge generelt, viser en rapport fra Innovasjon Norge, Andøy Kommune og Nordland fylkeskommune. Den norske romindustrien har på kort tid oppnådd... Les mer »