whale

Øisteins blyant skaper spesiell skoleavslutning for Andøyelever

Skoleavslutningen på Andøyskolene blir i år helt spesiell. Øistein Kristiansen, kjent som Øistein blyant skal sammen med The Whale og Andøya Space Education arrangere et tegneshow 22. og 23. juni. Rett før... Les mer »
nfk

Nordland inngår rom-avtale med Bayern

Nordland fylkeskommune har undertegnet intensjonsavtale med ledelsen i delstaten Bayern i Tyskland. Samarbeidsområdet er romindustri. -Bayern tituleres noen ganger som Europas Silicone Valley og er et betydelig innovasjonssenter. Et av områdene der... Les mer »
andøya space

Skoleelever på Andøya foreslo navn til en helt spesiell hval

Camilla Ilmoni fra The Whale og Ørjan Vøllestad fra Andøya Space tok en rundtur på Andøyskolene 30. juni for å få hjelp til å velge et navn til hval-maskoten til The Whale.... Les mer »
skole universitet

Bodin vgs. nominert til Holbergprisen

Andøy vgs. og Bodin vgs. kjemper om forskningspris i den nasjonal konkurransen Holbergprisen i skolen. Holbergprisen er en internasjonal pris som tildeles årlig for banebrytende forskning innen humaniora, samfunnsvitenskap, jus og teologi. Den... Les mer »
drone

Glad for stor søkning til dronefag på Andøya

– Jeg er kjempefornøyd med at så mange ungdom har søkt det helt nye tilbudet Vg2 Dronefag ved Andøy vgs!, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Elin Dahlseng Eide. Tallene viser at... Les mer »
uit

Regjeringen satser på Andøya Space

Regjeringen ønsker å satse på romindustrien. To viktige initiativ for å møte ambisjonene er å etablere et nasjonalt senter for jordobservasjon i Tromsø og et nasjonalt innovasjonssenter for rombasert virksomhet på Andøya.... Les mer »
kystverket

Fartøy på 190 meter i nesten-ulykke ved Andøya

Fartøyet Melinda på 190 meter mistet styringen og kom i drift 30 nautiske mil nordvest av Andøya med 23 personer og mye bunkers om bord. Det som kunne blitt en alvorlig hendelse... Les mer »
the whale

Andøya Space Education og The Whale satser på de unge

Andøya Space Education og The Whale jobber sammen i et forprosjekt med mål å utvikle et nytt pedagogisk konsept for å nå ut til barn og unge om verdensrommet og havet. Konseptet... Les mer »
nfk

Framsnakket Andøy i Oslo

Andøy er viktig. Punktum. Slik startet fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll, sitt innlegg under arrangementet Andøy i Oslo. – -Det er ingen andre steder i hele Norge, eller i hele verden, for den saks... Les mer »
nfk

Kjøper «romaksjer» for 50 000,-

Nordland fylkeskommune kjøper 25 % av aksjene i Newspace North AS på Andøya. Innovasjonsselskapet skal jobbe for å øke ringvirkningene av romsatsingen som skjer på Andøya. – Målet med dette aksjekjøpet for... Les mer »