Vil ha staten med på The Whale

nfk

Sparebank 1 meldte nylig at de går inn med penger til The Whale. – Nå må staten ta sitt ansvar og fullføre prosjektet, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Det planlagte The Whale har fått ytterligere finansiering fra samfunnsløftet til Sparebank 1. Nå mener fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide at staten bør sørge for at prosjektet kommer i mål.

– Nå har både Andøy kommune, Nordland fylkeskommune og privat næringsliv vist sin tydelige støtte til The Whale. Nå er det på tide at staten kommer på banen og sørger for å løfte dette unike prosjektet. Derfor vil jeg snarest be om et møte med kultur- og likestillingsministeren for å få staten med på dette viktige prosjekt for Nord-Norge. sier fylkesrådsleder Eide.

Les også:  Valgsjokk: Industri- og næringspartiet nest størst på Vega!

The Whale er ikke tenkt som et tradisjonelt naturhistorisk museum, et konvensjonelt kunstmuseum, eller et vanlig natursenter. 

– The Whale skal i tillegg være en forskningsinstitusjon et kunnskapssenter, og skal kombinerer det beste fra de ulike elementene, og være noe helt nytt, utdyper fylkesrådsleder Eide.

Hun mener det unike kunst-, kunnskaps-, museum- og forskningssenteret med en svært spennende arkitektur, vil sette både Andøy, Nordland og Norge på kartet.

Les også:  The Whale på Andenes blir nå realisert

– Nettopp fordi dette vil være en nasjonal, banebrytende institusjon, er det viktig at staten nå kommer med midler som gjør at dette svært spennende prosjektet kan realiseres, avslutter fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.