Dirty Oppland slipper låta «Gammel Opland»

hes

Det legendariske rapkollektivet Dirty Oppland, med Jaa9 & OnklP i spissen, gjenoppstår og mener at de har hatt godt av å modnes. Passende nok lanserer gjengen «Gammel Opland», tett etterfulgt av et begrenset opplag av den evige klassikeren Gammel Opland akevitt.

– Om det er noe som har hatt godt av å modnes som en god akevitt, så er det musikken til Dirty Oppland. Det er mange gode historier fra denne tida, men det er ikke mange av låtene vi orker å høre på i dag, forteller Jaa9.

Les også:  Ruby Red & the Moonshine Brothers slipper albumet "Getting Louder"

Fredag 1. september slipper gruppa singelen «Lensmann», og onsdag 6. september man bestille seg en flaske av årets Gammel Opland-akevitt, der Dirty Oppland pryder etiketten. Det produseres kun et begrenset antall flasker, nærmere bestemt 2624 stykker. Antallet er selvsagt ikke tilfeldig valgt, men sammenfaller med postnummeret til Lillehammer.

Samarbeidet er svært etterlengtet, og en stolthet for bandet.

– Oppgjennom årene er det mange som har påpekt at disse to merkevarene passer som hånd i hanske. Så da denne gullkantede muligheten til et samarbeid endelig dukket opp, var det en meget enkel avgjørelse for oss, sier OnklP.

Les også:  Bjella slipper albumet "Nysetmåne"

– Det har blitt laget uendelige uoffisielle Dirty Oppland-drinker i årenes løp, men nå skal vi jobbe med å få laget den aller første offisielle, fortsetter han.

Tidlig på 2000-tallet var det ikke mange som rappet på norsk, og noe av det freskeste som dukket opp på denne scenen, kom fra distriktene. Innlandet, som det heter i dag, nærmere bestemt Oppland, som det alltid vil hete for dem som er derfra.

Les også:  Ny podkast på NRK: «Meininga med livet» med Live og Ronny

Rapkollektivet Dity Oppland, med legendene Jaa9 og OnklP i spissen, slapp sin første, og forsåvidt sin eneste offisielle utgivelse, Dirty Oppland Greatest Hits i 2004.

Gjengen har for lengst skrevet seg inn i historiebøkene på ganske mange forskjellige måter, og det føles godt å ha dem tilbake.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.