– Selvmord er det største folkehelseproblemet vi har

odd jarle eidner

Norge opplever en kraftig økning i selvmord, spesielt blant ungdom. Prest Odd Jarle Eidner mener det gjøres for lite politisk for å få ned de økende selvmordstallene.

Hele 614 nordmenn å ta sitt eget liv i 2016, og tallene øker for hvert eneste år, i følge Folkehelseinstituttet. Ifølge Nettopp er dette er det høyeste antallet selvmord på over 20 år.

– I fjor omkom 150 mennesker i trafikken – noe som også er for mange – men det er likevel fire ganger flere som dør av selvmord. Det forteller meg at selvmord er det største folkehelseproblemet vi har i den moderne velferdsstat, sier Odd Jarle Eidner, leder for LEVE (Landsforeningen for etterlatte ved selvmord) i Nordland til Nettopp.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Odd Jarle Eidner har nå invitert fylkesråd Aase Refsnes til LEVEs årsmøte 5. mars i Bodø for å diskutere løsninger for selvmordforebygging i Nordland.

Nordland fylkeskommune har vedtatt en nullvisjon omkring selvmord og ifølge Nettopp skal handlingsplanene i fylkeskommunen fortsette som tidligere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.