LESERINNLEGG: Vi skal bety noe for voldsutsatte barn!

stine sofie

Kjenner du et barn som er utsatt for vold eller seksuelle overgrep? Stine Sofie Senteret er et nasjonalt kurs- og mestringssenter for barn og unge som har vært utsatt for eller vært vitne til vold og seksuelle overgrep.

Senteret i Grimstad er verdens første i sitt slag, og tar hver uke imot familier fra hele landet. Her kommer voldsutsatte barn, sammen med sine søsken og trygge voksne – enten det er biologiske foreldre, fosterfamilier, beredskapshjem eller institusjonspersonale. På senteret møter barna varme og humørfylte voksne som ser viktigheten av traumebevisst omsorg.

Les også:  100 000 elever løper TINEstafetten over hele Norge

Både reisen og de seks dagene er gratis for deltakerne, og fylles med undervisning, opplevelser og ulike aktiviteter som skal gi både barn og voksne motstandskraft til å leve livet etter det vonde og vanskelige – og styrke evnene til å skape en trygg og god hverdag, på tross av.

Siden åpningen høsten 2016 har omlag 500 barn besøkt senteret. Sammen med familiene har vi skapt nye og positive fortellinger, som skal bidra til å skape en god fremtid. Tilbakemeldingene er gode – både fra voksne, fra barn og fra de fagpersonene som har bidratt til at familiene får et opphold på senteret.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Vi tror og vi vet at et opphold på senteret kan utgjøre en forskjell for barn som har vært utsatt for vold og overgrep, og for familier som trenger hjelp for å finne tilbake til livet etter vonde opplevelser. Også du kan bety noe for barna – blant annet ved å fortelle dem rundt deg om Stine Sofie Senteret.

Kristin Stokke

Daglig leder

Stine Sofie Senteret

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.