musikk live

Siri Vembre fra Bodø nominert til Willy Oftedals Ærespris

Det er i år 13 år siden Willy Oftedal – Rock Mot Rus sin legendariske festivalsjef – døde bare 53 år gammel i 2010. Den største grunnen til at Rock Mot Rus... Les mer »
handeland

Påskekos med barna: Sitronmuffins med valmuefrø og timian

Påske er tid for kos og hygge. Hva med å lage disse søte og syrlige sitronmuffinsene, de blir knasende gode med valmuefrø. I tillegg er de saftige og fluffy – en perfekt... Les mer »
Foto: Dagrunn Grønbech

LESERINNLEGG: Brev til mor

Du var alltid der. Heime på kjøkkenet. Her passet du på matstellet, hygiene og renhold, søvn og hvile, storfamilien, naboen og at husholdsøkonomien gikk i balanse. Av: Samfunnsviter dr. philos. Dagrunn Grønbech.... Les mer »
medietilsynet

Medietilsynet støtter forbud mot målrettet markedsføring mot unge

Barn og unge er en sårbar gruppe som det er viktig å beskytte mot uønsket sporing og målretting av annonser, og Medietilsynet ønsker et forbud mot målrettet markedsføring mot mindreårige. – Vi... Les mer »
nrk

NRK Super vinner Samfunnssikkerhetsprisen 2022

NRK Super-redaksjonen Supernytt mottar pris for sitt bidrag til forståelse og engasjement i en tid med internasjonal uro. Det er tiende gang Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap deler ut denne prisen. Her... Les mer »
nettspill

Ny undersøkelse: Foreldre vet ikke hva barna opplever på nett

Undersøkelse viser at halvparten av norske foreldre ikke synes de vet nok om hva barna deres gjør og opplever på nett. Tirsdag markeres Safer Internet Day. – Barn og ungdom er mye på... Les mer »
dnt

Sparker i gang turåret med Norges største utedag på Bestemorenga!

DNT inviterer igjen til Kom deg ut-dagen med enkle uteaktiviteter og introduksjon til friluftslivet. – Viktigere enn noen gang, tror generalsekretæren i Den Norske Turistforening (DNT9. Søndag 5. februar er det klart... Les mer »
nfk

200 000 folkehelsekroner til Røst

Gjennom et folkehelseprosjekt ønsker Røst kommune å styrke tilhørigheten, identiteten, deltakelsen og tryggheten til barn og unge. Nordland fylkeskommune støtter tiltaket med 200 000 kroner. Røst kommune arbeider systematisk med å styrke og... Les mer »
vinter barn

Bodø Røde Kors arrangerer vinterferie for familier i Sulitjelma

Røde Kors arbeider aktivt for å sikre at alle barn får like muligheter. Gjennom «Ferie for alle» kan barn fra familier med landvarig svak økonomi få mulighet til å reise på ferie med... Les mer »
kino

Nå settes aldersgrensene på kino av distributørene

Fra 1. januar har distributørene selv ansvar for å sette aldersgrense på kinofilmer. Frem til nå har dette vært gjort av Medietilsynet. – Dette er en nødvendig modernisering av regelverket. Vi skal... Les mer »