skateboard

Bankgata skatepark i Bodø åpnet

Torsdag var det endelig klart for offisiell åpning av Bankgata skatepark. Ordfører Ida Pinnerød åpnet med tale og sto for snorklippingen, og det ble videre taler også fra Sindre Sandvin, mangeårig leder... Les mer »
egmont

Donald Duck & Co er Norges mest leste ukeblad!

Med hele 291 000 lesere er Donald-bladet Norges nest mest leste ukeblad, uavhengig av sjanger! Donald Duck & Co ble lest av hele 291 000 i første halvår av 2020, ifølge Mediebedriftenes... Les mer »
julenissen

Gladmelding til barna: Julegavene kommer på julaften!

Mange av julenissens verksteder har vært koronastengt, men julegavene vil likevel bli ferdige i tide før jul! Julenisselauget var i helgen samlet på nissenes tingsted på Savalen helt nord i Østerdalen, for... Les mer »
Av-og-til

– Ikke råd til å miste idretten

Ifølge Norges Fotballforbund (NFF) har så mange som 20 000 barn og unge falt fra fotballen etter korona. Det er alvorlig. — For mange sårbare barn og unge er idretten livsviktig, sier... Les mer »
Redningsselskapet

39 personer druknet i sommer

12 personer omkom i drukningsulykker i august. Ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk har totalt 39 personer omkommet som følge av drukning i sommer. Det er én færre enn i både 2018 og 2019. Tross... Les mer »
matprat

​Matpakken du lager er god nok

Må du lage designermatpakker med hjerter og stjerner til skolestart? Trenger det egentlig å være så vanskelig? Nei, sier norske foreldre ifølge en ny undersøkelse. Barna setter pris på helt vanlig mat.... Les mer »
fartsgrense

Førsteklassinger på skolevegen i Nordland – Senk farten!

Denne uken tar om lag 3000 førsteklassinger i Nordland i bruk skolevegen for første gang – med en oransje skolesekk, opplyser Nordland fylkeskommune. Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg (NFTU) har siden 2006 delt ut... Les mer »
matprat

Ny undersøkelse: Barna bestemmer matpakken

Det er barnas matønsker som styrer innholdet i den klassiske skolematpakken. 98 % av de spurte foreldrene oppgir det som viktigst når de skal smøre matpakke, tett fulgt av at den er... Les mer »
ferge

LESERINNLEGG: Norske sjøfolk bør få lov til å komme hjem

Rederiforbundet, Norsk Sjømannsforbund og sjøfolk melder om at om lag 250 000 sjøfolk sitter fast på skip i utlandet og mange av disse er norske. Av Silje Hjemdal og Erlend Wiborg, Stortingsrepresentanter FrP.... Les mer »
naf

NAF-tips til trygg skolevei: Tren på å gå til skolen

Om kort tid starter skoleåret, og mange barn skal ta fatt på ny skolevei for første gang. – Å gå eller sykle til skolen kan både være sosialt og god avkobling for... Les mer »