allente

Nyhet: Barnekanalen Moonbug nå på Allente

Allente blir eksklusiv partner av Moonbug Entertainment og deres barnekanal Moonbug. Det betyr at de nyeste episodene av populære barneprogram som CoComelon, Blippi, Mia’s Magic Playground, Little Angel, Gecko’s Garage, Morphle og... Les mer »
nettspill

Slik hjelper skolen elevene med å forebygge synsproblemer

Synsproblemer blant barn og unge øker. Derfor haster det å begynne å ta vare på øynene, slik vi lenge har gjort med tennene våre; beskytte dem med forebyggende tiltak og dermed forebygge... Les mer »
Den norske kirke

Fastelavnssøndag: Flere arrangement i kirkene i Bodø

Denne helgen er det fastelavnssøndag, og mer enn hundre kirker inviterer til karneval for barn og familier. Gjennom helgen er det mer enn 500 åpne, de fleste gratis, arrangementer i Den norske... Les mer »
regn

Stenger alle skolene i Bodø: Disse barnehagene stenges

Alle skolene i Bodø stenges torsdag 1. februar. Barnehagene holdes åpne, med unntak av fire barnehager i distriktene, opplyser Bodø kommune. På grunn av ekstremværet «Ingunn» har beredskapsledelsen i Bodø kommune besluttet... Les mer »
bonnier

Jørn Lier Horst er «Årets forfatter»

Leserne av Aftenposten Junior har kåret Jørn Lier Horst til «Årets forfatter» i 2023. Han vinner foran J.K. Rowling, og synes det er ekstra ærefullt at det er barn som står bak... Les mer »
julemat

1 av 3 foreldre tror litt alkohol i jula er ok

Desember er den måneden i året nordmenn kjøper mest alkohol, og alkohol er for mange voksne synonymt med julekos. Det kan gå utover barna, varsler generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av-og-til. 1 av 3... Les mer »
fengsel

Mann i Nordland siktet for overgrep mot 254 barn

En mann fra Nordland er siktet i det som kan være en av Norges største overgrepssaker på nett. Så langt har 254 barn i det politiet mener er alderen 7–13 år status som fornærmet... Les mer »
hes

MUSIKK: Ine Hoem og Edvard Hoem klar med julelåten «Barnas julesong»

De siste årene har Ine Hoem hatt stor suksess med å tonsette sin far, Edvard Hoems tekster. Sammen har de to også turnert, til strålende mottagelse fra publikum rundt om i landet.... Les mer »
playstation

Nye filmer skal bekjempe trakassering i dataspill

En ny filmserie fra Medietilsynet skal øke bevisstheten om problemene i dataspillmiljøet. Gjennom fire episoder viser serien hvordan hets og trakassering påvirker unge spillere. Medietilsynet har utviklet filmserien «CTRLZ» sammen med spillmagasinet Level... Les mer »
rettigheter

Kongsvinger kommune dømt for uaktsomt drap

Kongsvinger kommune er ilagt en foretaksstraff på halvannen million kroner for uaktsomt drap på en 11 år gammel gutt etter at han døde som følge av en allergisk reaksjon fordi skolens ansatte... Les mer »