Lotteri- og stiftelsestilsynet

Ny ordning: 200 millioner til idrett og friluftsliv

– Deltakelse i idrett og friluftsliv har stor betydning både for den enkelte og samfunnet, sier Marianne Skjeldestad Hove, avdelingsdirektør i Lotteri- og stiftelsestilsynet. Frivillige lag og organisasjoner og kommunale fritidsklubber eller... Les mer »
Foto: Alexander Helberg

LESERINNLEGG: La familiene bestemme selv!

Å få barn er det største man kan oppleve i livet. Selv har jeg vært så heldig å få tre barn. Man lar seg fascinere av hvor ulike barna er selv om... Les mer »
nfk

Skryt og penger til 4H Nordland

– Vi er fulle av beundring over 4H og alle andre frivillige som har «trosset» pandemi og bidratt til å opprettholde tilbud til barn og unge. Vi er veldig  glade over å kunne... Les mer »
barnehage

Ny undersøkelse: Barn leker mindre ute i nærområdet

Andelen foreldre som oppgir at barna deres leker ute daglig, er mer enn halvert siden 2015. – En bekymringsverdig utvikling, mener forsker. Kun 18 prosent av småbarnsforeldre oppgir nå at barna deres... Les mer »
sykkel

Ett av tre barn kjøres til skolen

Foreldre oppfordres til å la barna bruke beina på skoleveien. Likevel blir så mange som ett av tre barn kjørt til skolen. Nå går Trygg Trafikk, NAF og Syklistforeningen sammen for å... Les mer »
pils

– Barn bør slippe brisne foreldre i påska

Voksne med høy inntekt er de som drikker mest alkohol når de er på hytta med barn. – Påskekosen blekner fort hvis mamma eller pappa er brisne, sier Ragnhild Kaski, generalsekretær i... Les mer »
barnesko

Innsamling av kvinne- og barneklær til ukrainske flyktninger i Gildeskål

Gildeskål kommune skal snart ta imot 40 ukrainske flyktninger. Kommunen vet fremdeles ikke hvem som kommer eller når de kommer, men har besluttet å starte innsamling av kvinne- og barneklær. Onsdag 30. –... Les mer »
nrk

Her er årets MGPjr-finalister

«Det er nå det skjer» er tema for MGPjr 2022 på NRK. Årets finale inneholder stor sjangerbredde: pop, ballader, rap og – for første gang – Black Metal. – Vi gleder oss enormt... Les mer »
handeland

LEGO satser på jentene med prinsesse Peach

LEGO konsernet har kunngjort at LEGO Peach nå blir en del av LEGO Super Mario universet, en produktserie utviklet sammen med Nintendo. LEGO Peach slår seg sammen med LEGO Mario og LEGO... Les mer »
dommer

Frifunnet for seksuell omgang med barn

En mann i begynnelsen av 40-årene er i Hålogaland lagmannsrett frifunnet for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år, melder NRK. Det skal ha vært tvil om når overgrepene... Les mer »