– Nå må justisminister Jøran Kallmyr og Stortinget stoppe avhendingsloven

nbbl

I en oppsiktsvekkende henvendelse til Stortinget føyer Advokatforeningen seg inn i den lange rekken som ber om at man ikke vedtar regler som forbyr salg av bolig «som den er».

I et brev til Stortinget skriver Advokatforeningens leder Merete Smith:

«På ovennevnte bakgrunn, samt av hensyn til en forsvarlig prosess og demokratihensyn, finner Advokatforeningen det nødvendig å anbefale at lovforslaget returneres til Justis- og beredskapsdepartementet for ytterligere utredning.» 

Les også:  LESERINNLEGG: Aldri før har så mange spist så mye kake for så lite

Tidligere har Finans Norge, Eiendom Norge, Byggmestrenes Takseringsforbund, Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL), Norges fremste ekspert på avhendingsloven jusprofessor Harald Benestad Anderssen, tidligere statssekretær i Justisdepartementet Ove Vanebo og tidligere byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland bedt om det samme.

Lovforslaget om å gjøre radikale endringer i avhendingsloven ved å innskrenke avtalefriheten og forby «som den er salg» er rett og slett ikke utredet godt nok.

Les også:  Skiskyting: Dommen mot Anders Besseberg anket å stedet

– Når avhendingsloven har vært uendret i 27 år bør en omfattende endring av norsk kontraktslovgivning underlegges en ordentlig lovprosess. Det er radikalt å fjerne avtalefriheten mellom likeverdige parter, sier Henning Lauridsen, direktør interessepolitikk og jus i NBBL. 

De fleste peker på at formålet med lovendringen, en tryggere bolighandel, ikke er sannsynliggjort. I tillegg vil lovendringen føre til flere tvister mellom boligselger og boligkjøper. Det er langt fra ønskelig og vil gi en mer utrygg bolighandel.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

– Som ny justisminister kan Jøran Kallmyr ta et viktig grep for norske forbrukere ved å trekke tilbake lovforslaget slik at det kan bli utredet på skikkelig vis, sier Lauridsen i NBBL.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.