nbbl

Boligmeldingen: – Regjeringen har ikke svar på boligkrisa i byene

– Regjeringens boligmelding svarer ikke på boligkrisa som rammer Oslo og andre pressområder, sier administrerende direktør Bård Folke Fredriksen i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL). Han mener regjeringen styrer mot en ny virkelighet i... Les mer »
nbbl

Klar nedgang i husholdningenes boligprisforventninger

Boligprisforventningene falt markert fra september til oktober, men er fortsatt noe bedre enn bunnivået i fjor høst. – Økningen i usolgte boliger på markedet, sammen med alle renteøkningene vi har hatt i... Les mer »
nbbl

Stortinget må levere én milliard til ENØK i statsbudsjettet

Regjeringens handlingsplan for energieffektivisering er en plan uten et konkret mål, og uten nok penger til å kutte energibruken i bygg. – Når regjeringen ikke følger opp Energikommisjonen, må Stortinget i statsbudsjettet bevilge... Les mer »
mat kjøtt

Er det fritt frem for alle å ta frem grillen i boligselskapet?

Det er sommer og høysesong for grilling, og du lurer kanskje på om du fritt kan grille på balkongen eller i hageparsellen i borettslag eller sameier. Finnes det lover og regler som... Les mer »
nbbl

Fra elbil til elsparing

Enova er regjeringens viktigste verktøy innenfor klima- og energi. Det blir ingen energieffektiviseringsbølge i bolig og bygg uten innsats fra Enova. Det har NBBL jobbet for i lang tid, og Energikommisjonen slo... Les mer »
vinter istapper

Hvem har ansvar for snøras fra taket?

Nå er vinteren her, og mange steder er det fare for snøras fra taket. Takras kan få alvorlige følger for den som treffes av snø og is. Men hvem har ansvaret i... Les mer »
strøm

Ny nettleie gjør strømsparerne til taperne

Regjeringen vedtar omstridt forslag til framtidig strømprising. Det kommer frem i regjeringens energimelding fredag. NBBL frykter at vedtaket vil hindre oss i å nå klimamålene. – Regjeringens fastsettelse av ny nettleie gjør... Les mer »
cocktails mocktails

Festplaner etter gjenåpningen? Slik unngår du å plage naboen

Etter en lang periode med myndighetspålagt hjemmetilværelse, er det endelig muligheter for sene sommerkvelder i festlige lag. I borettslag og sameier der man gjerne bor tett, er det lurt å ta noen... Les mer »
eiendom

Spektakulær boligprisvekst

Boligprisene har økt 12,5 prosent det siste året, ifølge Eiendom Norges prisstatistikk. Prisveksten er sterkest i Oslo med 15,6 prosent. – Det er en spektakulær tolvmånedersvekst, og det er særdeles uheldig. Renten... Les mer »
nbbl

Stadig færre eier egen bolig

Ferske tall fra SSB viser at andelen som eier egen bolig har falt med ett prosentpoeng, eller om lag 90.000 personer siden 2015. – Bekymringsfullt, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.... Les mer »