Ny nettleie gjør strømsparerne til taperne

strøm

Regjeringen vedtar omstridt forslag til framtidig strømprising. Det kommer frem i regjeringens energimelding fredag. NBBL frykter at vedtaket vil hindre oss i å nå klimamålene.

– Regjeringens fastsettelse av ny nettleie gjør det mindre lønnsomt å spare strøm. Det svekker arbeidet med energiøkonomisering i norske hjem, og gjør dermed det vanskeligere å nå norske klimamål, sier Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL.

Dagens nettleie er i stor grad basert på strømkundenes forbruk. Å erstatte denne med en fastavgift, reduserer lønnsomheten ved grønn oppgradering av norske hjem.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

– Det må lønne seg å ta grønne valg hvis vi skal få med oss folk på det grønne skiftet. Investering i mer nett er nødvendig, men det er ikke likegyldig hvordan det skal finansieres.Nettselskapene får forutsigbare inntekter med regjeringens forslag. For kundene og norske boligeiere blir det uforutsigbart ved at nettleie ikke lenger følger strømforbruk, samtidig som man mister dagens mulighet til å redusere egen nettleie gjennom å redusere strømbruken.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.