Deler du brønn med naboen? Da må du registrere den hos Mattilsynet

vannbrønn

Innen 1. juli 2018 skal alle vannforsyningssystem være registrert hos Mattilsynet. Dette gjelder også de som er små, for eksempel en brønn som forsyner to hus med drikkevann.

Registreringen er gratis, og Mattilsynet har utviklet et enkelt mobiltilpasset skjema til formålet. I skjemaet registrerer du vannforsyningssystemets plassering ved å markere stedet i et kart, og det er kun noen få tilleggsspørsmål som skal besvares.

Les også:  Datingekspertens råd: Ikke dra på første date på valentinsdagen!

Det er obligatorisk å registrere vannforsyningssystemet. Dette kom som en hjemmel i den nye drikkevannsforskriften fra januar 2017, som satte tydeligere krav til trygt drikkevann også fra små vannforsyningssystem.

Husstander som har privat brønn, men ikke deler drikkevannet med andre, er ikke pålagt å registrere sin vannforsyning hos Mattilsynet.

Mange fordeler med å registrere vannforsyningssystemet
– Det handler om trygt drikkevann for den enkelte, og at myndighetene får vite hvor de enkelte vannkildene er, slik at disse ikke forurenses ved uvitenhet. Kommunen vil få tilgang til den registrerte informasjonen fra Mattilsynet. En slik oversikt kan for eksempel være uunnværlig når kommunen legger planer for bruken av arealene rundt brønnen og brønnområdet. Oversikten gjør det mulig å vurdere hensyn til drikkevannskildene på et tidlig tidspunkt, sier seniorrådgiver Line Ruden i Mattilsynet.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

Mer informasjon, og lenke til registreringsskjemaet, finnes på mattilsynet.no.

Har du spørsmål til registreringen? Ta kontakt med Mattilsynets sentralbord på 22 40 00 00, og spør om å få snakke med din lokale avdeling.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.