gris

Mattilsynet feller knallhard dom over svinenæringen

Nylig la Mattilsynet frem den endelige rapporten fra den nasjonale tilsynskampanjen om velferd for svin, som har pågått siden 2021. Resultatene viser at over halvparten av svinebøndene bryter dyrevelferdsloven. – Stortinget må styrke... Les mer »
jul

Mattilsynets råd til hundeeiere på nyttårsaften

Nyttårsaften er ingen fest for de firbente. Mange hunder er livredde for raketter, smell og skuddlyder, men det er mulig å gjøre kvelden lettere for din firbente venn. Mattilsynet oppfordrer alle hundeeiere... Les mer »
julebaking

Gode råd for mathygiene i juletiden

God mat og god drikke er en viktig del av julehøytiden. Her er noen gode tips fra Mattilsynet om både tilberedning og oppbevaring av julematen. De vanligste årsakene til matforgiftning er utilstrekkelig... Les mer »
mattilsynet

Mattilsynet har analysert forurensende stoffer i 106 matvarer

Mattilsynet har analysert prosessfremkalte stoffer, mykotoksiner og miljøgifter i 106 ulike produkter fra dagligvarehandelen i Norge. Resultatene viser at nivåene er lave, men i enkelte produkter ble det funnet høyere nivåer av... Les mer »
jul

Slik gir du hunden en fin jul

Gode rutiner, riktig mat og nok hvile i familieselskapet gjør at kjæledyret får det like koselig som deg i høytiden. I julen er det mange kjæledyr som opplever at hverdagsrutinene endrer seg.... Les mer »
Innovasjon Norge

Landbrukspris for ost fra Lofoten Gårdsysteri

Lofoten Gårdsysteri er årets vinner av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Nordland. Vinnerne lager oster av internasjonal klasse basert på gårdens ressurser og naturen rundt. I tillegg driver de en gårdskafè, gårdsbutikk og... Les mer »
hund

Mattilsynet hindret ulovlig innførsel av 34 hunder i storaksjon

Mattilsynet gjennomførte i perioden november 2020 til april 2021 en aksjon hvor alle som passerte grenseovergangen til Norge over Gardermoen, Svinesund og Ørje med hund, ble kontrollert. I aksjonen ble det blant... Les mer »
laks

Mattilsynet fortsetter å tillate termisk avlusning i lakseoppdrett

Økt bruk av ikke-medikamentell behandling mot lakselus er en av hovedårsakene til dårlig fiskevelferd i norsk fiskeoppdrett. Oppdrettsnæringen og Mattilsynet er enige om at fiskevelferden må bli bedre.  Mattilsynet vil følge opp... Les mer »
jul

Slik hjelper du hunden på nyttårsaften

Nyttårsaften er ingen fest for de firbente. Mange hunder er livredde for raketter, smell og skuddlyder, men du kan gjøre en slitsom kveld enklere for familiens firbente venn. Mattilsynet oppfordrer derfor alle... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Ber Mattilsynet vente med dispensasjoner

Fiskeri-og sjømatministeren ber Mattilsynet vente med å gi flere dispensasjoner fra fiskekvalitetsforskriften, i påvente av en mulig innstramming i retningslinjene. – Vi vurderer nå om retningslinjene for dispensasjoner skal strammes ytterligere inn.... Les mer »