mattilsynet

Mattilsynet: Nordland friskmeldt for lakseparasitt

Mattilsynet friskmelder Fustavassdraget i Nordland for lakseparasitten Gyrodactylus salaris, etter at prøvene bekrefter at vassdraget er fri for parasitten. Når Fustavassdraget nå friskmeldes betyr dette at alle elvene og vassdragene innenfor Vefsnaregionen er fri for parasitten. Fustavassdraget... Les mer »
iskrem

Mattilsynet: Vaniljeis er ikke bare vaniljeis!

Utvalget av is på boks er variert, med mange ulike ingredienser og smaker. Hvis du er opptatt av næringsinnholdet i vaniljeis, kan det være lurt å ta en titt på ingredienslisten. Mattilsynet... Les mer »
mattilsynet

Oppdrettslaks med sår og misdannelser er ulovlig sendt ut av landet

Mattilsynet har gjennomført en tilsynskampanje om håndtering av oppdrettsfisk med sår, misdannelser, grove behandlingsfeil eller andre defekter er i tråd med fiskekvalitetsforskriften. I alt ble det gjennomført 49 tilsyn, hvorav 25 var... Les mer »
Mattilsynet

Mattilsynet: Mye feilmerking av fiskematprodukter

Mattilsynet har undersøkt merking av ferdigpakkede fiskematprodukter. 24 av 29 produkter hadde feil i merkingen! Mattilsynet har de ti siste årene gjennomført «merkesjekken» der merkingen på utvalgte vanlige matvarer blir kontrollert. I år er... Les mer »
gris

Mattilsynet feller knallhard dom over svinenæringen

Nylig la Mattilsynet frem den endelige rapporten fra den nasjonale tilsynskampanjen om velferd for svin, som har pågått siden 2021. Resultatene viser at over halvparten av svinebøndene bryter dyrevelferdsloven. – Stortinget må styrke... Les mer »
jul

Mattilsynets råd til hundeeiere på nyttårsaften

Nyttårsaften er ingen fest for de firbente. Mange hunder er livredde for raketter, smell og skuddlyder, men det er mulig å gjøre kvelden lettere for din firbente venn. Mattilsynet oppfordrer alle hundeeiere... Les mer »
julebaking

Gode råd for mathygiene i juletiden

God mat og god drikke er en viktig del av julehøytiden. Her er noen gode tips fra Mattilsynet om både tilberedning og oppbevaring av julematen. De vanligste årsakene til matforgiftning er utilstrekkelig... Les mer »
mattilsynet

Mattilsynet har analysert forurensende stoffer i 106 matvarer

Mattilsynet har analysert prosessfremkalte stoffer, mykotoksiner og miljøgifter i 106 ulike produkter fra dagligvarehandelen i Norge. Resultatene viser at nivåene er lave, men i enkelte produkter ble det funnet høyere nivåer av... Les mer »
jul

Slik gir du hunden en fin jul

Gode rutiner, riktig mat og nok hvile i familieselskapet gjør at kjæledyret får det like koselig som deg i høytiden. I julen er det mange kjæledyr som opplever at hverdagsrutinene endrer seg.... Les mer »
Innovasjon Norge

Landbrukspris for ost fra Lofoten Gårdsysteri

Lofoten Gårdsysteri er årets vinner av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Nordland. Vinnerne lager oster av internasjonal klasse basert på gårdens ressurser og naturen rundt. I tillegg driver de en gårdskafè, gårdsbutikk og... Les mer »