ANNONSE: Nå er lydbøker med på å skape læring

Lydbøker har vært en del av livene til mange i årrekker. Muligheten til å lytte til litteratur fremfor å lese selv tiltrekker seg mange, og nå blir det også brukt til læring. Det finnes mange former for lydbøker og annen audiovisuell underholdning som til fordel kan brukes i læringssammenheng. 

Lydbøker i nyere tid

LYdbøker er fortsatt relevant både i læringssammenheng, men også til fritid som hobby. Tidligere har lydbøker i stor grad vært i form av CD-er, som kunne spilles av i biler, eller via en CD-spiller. Dette har blitt noe modernisert, og lydbok-apper som Storytel, Fabel og Nextory er blitt introdusert. Disse tilbudene finnes hos lydbøker.com, der du kan teste dem ut helt gratis. De gjør det mulig å lytte til audiovisuell underholdning når som helst og hvor som helst. 

Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Det har også banet vei for det nye konseptet podcast! Podcaster kommer i en rekke forskjellige format, ofte er det kjente stemmer som forteller om livet sitt, profesjonelle som lærer bort ting innen sitt felt, eller nyhetskanaler som opplyser om dagsaktuelle hendelser. 

Veien til å bli en lesehest på skolen

Noen av de mange fordeler lydbøker gir, er hjelp til barn og unge som sliter med lesing. Elever som sliter med lærevansker kan ha det vanskelig for å få med seg innhold i tekstene de leser, noe som kan gi store utfordringer på skolebenken. Ved å lytte til fagstoff, enten alene eller som et supplement til å følge med i en fysisk tekst, har de mulighet for å både få med seg mer av det faglige innholdet, men også å bli vant med setningsoppbygging, grammatikk og staving. Alt dette ser man har en stor påvirkning på hvor mye eleven kan lære, og hvilken glede lesing og leseforståelse kan gi. 

Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Kunnskap på fritiden 

Lydbøker og podcaster kan gjøre en mer kunnskapsrik, ikke bare ved å gjøre de bedre til å lese og lytte, men man kan jo tross alt lære noe av innholdet i underholdningen. Særlig podcaster kan ha tema som er både spennende og nyttig å lære noe om. Det kan være en podcast som informerer om noe innenfor ditt felt, forklarer viktige hendelser i verdensbildet, eller opplyser om noe helt annet. Fordelene med slik underholdning er at man kan lytte til den samtidig som man gjør andre ting, og dermed er det ikke nødvendig å sette av egentid til dette i hverdagen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.