Slik gjør du det beste bilkjøpet

mercedes

Bil koster mye penger i Norge, til og med gamle bruktbiler er kostbare. Ikke bare selve prisen på bilen, men også avgifter som registreringsavgift, årsavgift og ikke minst bompenger og parkering. I tillegg kommer utgifter som bensin, strøm eller diesel, bilforsikring, bilvasking og vedlikehold.

Men du kan spare mye penger ved å følge noen enkle råd og gjøre og godt bilkjøp.

Det første man bør gjøre er å finne sin biltype, ikke bare merke eller modell om det er viktig, men om det er mest hensiktsmessig å ha en elbil, hybridbil eller en vanlig bil som går på bensin eller diesel.

Les også:  VIDEO: Gjennomslag i løsmassetunnelen på Helgeland

Det er stor forskjeller på bilprisene når det gjelder nye biler og brukte biler, ofte kan du finne biler som er nesten helt nye til mye lavere priser. Skal du kjøpe en bruktbil er det viktig å foreta en bilsjekk før du kjøper bilen, for eksempel hos NAF eller andre. Da unngår du å kjøpe katta i sekken.

Du kan finne billige bruktbiler på Finn.no og andre nettsider. Merk at det ofte kan være en ekstra sikkerhet å kjøpe en bruktbil hos en bilforhandler. Du kan spare mye penger på å bruke litt tid på å finne den billigste bilen.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

Deretter bør du finne ditt budsjett, det vil si hvor mye penger du har tilgjengelig, enten spart opp, det man har tilgjengelig fra lønn eller det man kan låne til et bilkjøp ved for eksempel et forbrukslån på nett eller annen bilfinansiering.

En annen viktig ting er bildeler, det vil si hva koster bildeler til den bilen du ønsker å kjøpe? Enkelte merker kan ha dyre bildeler, og enkelte bilmodeller kan det være vanskelig å finne bildeler til. Men du kan som regel finne rimelige bildeler på nettet til de fleste modellene.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Når du først har kjøpt bilen, er det også viktig med vedlikehold og rengjøring av bilen. Finn serviceheftet til bilen din og følg regelmessige utskiftninger og annet viktig vedlikehold, å hoppe over vedlikehold kan koste deg mye penger ved at slitasjeskader får utvikle seg til å bli kostbare problem. På denne måten kan du slippe å heve bilkjøpet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.