Klar nedgang i husholdningenes boligprisforventninger

nbbl

Boligprisforventningene falt markert fra september til oktober, men er fortsatt noe bedre enn bunnivået i fjor høst. – Økningen i usolgte boliger på markedet, sammen med alle renteøkningene vi har hatt i høst, peker mot at boligprisene trolig vil falle mer enn normalt de neste månedene, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL.

I oktober svarte 3 av 10 at de tror boligprisene vil være lavere 12 måneder frem i tid. Andelen har økt fra 2 av 10 forrige måned og mer enn doblet seg siden juni i år. Tilsvarende har andelen som tror på høyere priser om ett år falt, fra 48 prosent i september til 40 prosent i oktober.

Les også:  Merverdiavgift på all netthandel fra utlandet

– Boligprisforventningene har falt markert den siste måneden, og nåsituasjonen peker mot at boligprisene vil falle mer enn normalt i høst, sier Midsem.

Færre tror at renten vil være høyere om ett år. I oktober svarte 59 prosent at de tror på høyere boliglånsrente, mot 80 prosent i august. 22 prosent tror nivået forblir uendret, mens 20 prosent tror utlånsrenten er lavere om et år.

Les også:  Røykvarsler og pulverapparat: - En veldig billig livsforsikring

– At renteforventningene har avtatt er en indikasjon på at husholdningene oppfatter at vi nærmer oss slutten på de mange renteøkningene. Det er fremdeles et flertall som forventer at rentene skal videre opp, og dette sammenfaller også med det Norges Bank kommuniserte i september, sier Midsem.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.