Bodø-bussene ble grønne

nfk

Nå er alle bussene i Bodø grønne. Nordlandsbuss overtok driften for de neste ti årene, og setter inn el-busser på alle sentrumsrutene.

Nylig markerte Nordland fylkeskommune starten på en ny æra. Nordlandsbuss har vokst med 196 ansatte som skal bringe hundretusener av passasjerer til og fra i Nordlandshovedstaden over de neste ti årene.

– Dette er den største grønne endringen i kollektivtransport i Nord-Norge, og vil gi kraftige klimakutt de neste ti årene, sier fylkesrådets nestleder Svein Eggesvik.

Les også:  Sier nei til å åpne Nordland VI

Bodø er verdens nordligste el-bussby med 31 splitter nye, moderne el-busser, og viser storbytrekk når det i dag blant annet er satt inn 14 ledd-busser som hver tar 122 passasjerer.

– Dette vil merkes på kapasiteten når samfunnet etter sommeren skal være i normalt gjenge. Med dette tilbudet håper vi at mange flere vil velge kollektivt, og kjøre fullstendig miljøvennlig når de beveger seg rundt i Bodø.

Les også:  Nye tall: Bodø kommune er den 64. dyreste kommunen å eie bolig

Salten-anbudet er det største bussanbudet i Nordland, og på nærmere 1,5 milliarder kroner fordelt over de ti neste årene.

– I tillegg har vi investert 245 millioner kroner i bussdepot, ladeinfrastruktur og merkostnader for å gå over til elektriske busser, påpeker Svein Eggesvik.

Med oppstarten i dag legges det også om til en ny rutestruktur med økt frekvens på de mest travle strekningene.

– Mellom Bodø lufthavn og City Nord vil det faktisk gå buss hvert femte minutt. Fra universitetet og til byen vil det gå buss hvert tiende minutt. Og det beste av alt – de er uten støy og partikkelutslipp. Dette er en stor dag for et grønnere Nordland, avslutter fylkesrådets nestleder Svein Eggesvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.