avinor

To nye tårn overført til Avinors fjernstyrte senter i Bodø

Torsdag 16. juni godkjente Luftfartstilsynet at tårndriften ved Røros og Mehamn lufthavner ble overført til Avinors fjernstyrte tårnsenter i Bodø. – Jeg vil gjerne berømme alle dyktige medarbeidere ved Røros og Mehamn... Les mer »
nfk

Vil ha flere flyavganger og lavutslipp på FOT-rutene i Nordland

– FOT-rutene inn og ut fra Helgeland, Evenes, og Skagen lufthavn må få flere avganger i neste anbudskonkurranse, sier fylkesrådet i sitt utkast til høringssvar til Samferdselsdepartementet. Fylkesrådet understreker også at de kommende... Les mer »
nfk

– Ingen flere utsettelser – Ny flyplass i Bodø må realiseres nå!

På fylkestinget onsdag vedtok fylkestinget enstemmig en uttalelse om å få fart på utbyggingen av ny flyplass i Bodø. Under følger uttalelsen til gruppelederne i Nordland fylkesting, Håkon Møller, MDG, Ingelin Noresjø,... Les mer »
avinor

Selskapene Marstrand og Advansia skal bygge Bodøs nye lufthavn

Marstrand AS og Advansia AS har etablert et arbeidsfellesskap og blitt tildelt kontrakt for byggherreorganisasjon i forbindelse med utbyggingen av Ny lufthavn Bodø. Avinor har valgt å tildele Team Marstrand/Advansia kontrakten for... Les mer »
fly reise ferie

Ny by – ny flyplass: Hareide gir 200 millioner til byggestart i Bodø

Tirsdag kom de første av mange millioner for å gjennomføre milliard-flyttingen av Bodø lufthavn. Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) var i Bodø og bevilget 200 millioner av totalt 3,1 milliarder som staten... Les mer »
bodø

Grønn Byggallianse melder om vekst i Bodø

Siden 2020 har Grønn Byggallianse opplevd en stor medlemsvekst i nord. Bodø kommune vil ikke bli hengende bak i utviklingen og har satt seg høye klimaambisjoner.  – Jeg tror det er flere... Les mer »
nfk

Bodø-bussene ble grønne

Nå er alle bussene i Bodø grønne. Nordlandsbuss overtok driften for de neste ti årene, og setter inn el-busser på alle sentrumsrutene. Nylig markerte Nordland fylkeskommune starten på en ny æra. Nordlandsbuss... Les mer »
arbeidsliv

Bodø kommune inviterer til Ny by – festivalen 8. – 10.juni!

Bodø kommune inviterer til Ny by – festivalen der du som innbygger får delta aktivt i planleggingen av en helt ny bydel. Det blir tre dager fylt med aktiviteter, arrangement, kultur og... Les mer »
viderøe

Det første sjømatflyet har tatt av fra Bodø Lufthavn

En milepæl er nådd. Torsdag 22.april tok Qatar Airways av fra Bodø direkte mot sjømatmarkedene i de globale markeder i Asia. I over fire år har det vært arbeidet for å få... Les mer »
vinter

Nasjonal transportplan 2022 – 2033 for Nordland

Regjeringen la 19. mars fram Nasjonal transportplan 2022 – 2033. Der er det lagt til grunn 1 200 milliarder kroner til å drifte, vedlikeholde og utvikle et effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem.... Les mer »