avinor

Selskapene Marstrand og Advansia skal bygge Bodøs nye lufthavn

Marstrand AS og Advansia AS har etablert et arbeidsfellesskap og blitt tildelt kontrakt for byggherreorganisasjon i forbindelse med utbyggingen av Ny lufthavn Bodø. Avinor har valgt å tildele Team Marstrand/Advansia kontrakten for... Les mer »
fly reise ferie

Ny by – ny flyplass: Hareide gir 200 millioner til byggestart i Bodø

Tirsdag kom de første av mange millioner for å gjennomføre milliard-flyttingen av Bodø lufthavn. Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) var i Bodø og bevilget 200 millioner av totalt 3,1 milliarder som staten... Les mer »
bodø

Grønn Byggallianse melder om vekst i Bodø

Siden 2020 har Grønn Byggallianse opplevd en stor medlemsvekst i nord. Bodø kommune vil ikke bli hengende bak i utviklingen og har satt seg høye klimaambisjoner.  – Jeg tror det er flere... Les mer »
nfk

Bodø-bussene ble grønne

Nå er alle bussene i Bodø grønne. Nordlandsbuss overtok driften for de neste ti årene, og setter inn el-busser på alle sentrumsrutene. Nylig markerte Nordland fylkeskommune starten på en ny æra. Nordlandsbuss... Les mer »
arbeidsliv

Bodø kommune inviterer til Ny by – festivalen 8. – 10.juni!

Bodø kommune inviterer til Ny by – festivalen der du som innbygger får delta aktivt i planleggingen av en helt ny bydel. Det blir tre dager fylt med aktiviteter, arrangement, kultur og... Les mer »
viderøe

Det første sjømatflyet har tatt av fra Bodø Lufthavn

En milepæl er nådd. Torsdag 22.april tok Qatar Airways av fra Bodø direkte mot sjømatmarkedene i de globale markeder i Asia. I over fire år har det vært arbeidet for å få... Les mer »
vinter

Nasjonal transportplan 2022 – 2033 for Nordland

Regjeringen la 19. mars fram Nasjonal transportplan 2022 – 2033. Der er det lagt til grunn 1 200 milliarder kroner til å drifte, vedlikeholde og utvikle et effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem.... Les mer »
fly reise ferie

Går inn for å bevilge over 3 milliarder for ny flyplass i Bodø

Flyplassprosjektet i Bodø til flere milliarder har fått ny luft under vingene, regjeringen går nemlig inn for å bevilge over 3 milliarder til flyplass, helikopterbase og vei til flyplassen, ifølge NRK. –... Les mer »
avinor

Viktig milepæl nådd for ny lufthavn Bodø: Forprosjektet godkjent

Avinor har nå ferdigstilt forprosjektet for ny lufthavn i Bodø, og oversendt grunnlaget til Samferdselsdepartementet for gjennomføring av kvalitetssikring (KS2) i statlig regi og statlig beslutningsprosess. For å sikre videre fremdrift vil... Les mer »
flyplass

Bodø kommune innfører munnbindkrav på Bodø lufthavn

Bodø kommune innfører krav om munnbind på Bodø lufthavn. Det opplyste Ida Pinnerød under dagens pressekonferanse, ifølge NRK. Smittevernoverlege i Bodø, Kai Brynjar Hagen, forklarte at det nå er påbudt å ha... Les mer »