avinor

Avinor anbefaler utbyggingsalternativ for ny flyplass i Bodø

Avinor konkluderer med at alternativet anbefalt i skisseprosjektet er den løsningen som best oppfyller prosjektets og programmets mål. Tilrådningen er utarbeidet i nært samarbeid med Bodø kommune, og valg av utbyggingsalternativ støttes... Les mer »
reise ferie

Konkurranse om drift av flyruten Evenes – Bodø er lyst ut

Samferdselsdepartementet har lyst ut en konkurranse om drift av den regionale flyruten Harstad/Narvik (Evenes) – Bodø. Tilbudsfristen for flyselskapene er 10. august 2020 kl. 12.00. Samferdselsdepartementet tar sikte på å tildele kontrakt... Les mer »
natur snø

Ny flyplass i Bodø: Foreslår skog på 400.000 trær

Det kan ta mange år før det historiske byutviklingsprosjektet Ny By – Ny flyplass i Bodø er ferdig. Nå foreslår byplanleggere å plante midlertidige trær på ledig areal, opplyser NRK. Asplan Viak,... Les mer »
f-16

Militær flyplass i Bodø blir forskningsprosjekt

I Bodø jobber forskere med å finne ut hvordan 230.000 tonn med løsmasser kan flyttes og gjenbrukes til ny bydel med ny flyplass. Prosjektet heter Cityloops og er EU-finansiert med 105 millioner... Les mer »
fly reise ferie

Flere utlendinger til og fra Bodø lufthavn i 2019

Antall passasjerer om bord ved avgang og ankomst på norske lufthavner økte med 0,5 prosent til 57,9 millioner i 2019. For første gang siden 2015 gikk imidlertid antall innenlandske passasjerer ned fra... Les mer »
avinor

Nordens første dronesystem testes på Bodø lufthavn i 2020

Dronebransjen er i rask utvikling, og nesten en halv million nordmenn eier en drone. Dette skaper en del utfordringer i luftrommet, spesielt rundt lufthavner hvor det er mange flybevegelser. Avinor Flysikring gikk... Les mer »
avinor

Åpner ny direkterute mellom Bodø og Helsinki

31. mai åpner Finnair en ny direkterute mellom Bodø og Helsinki. Ruten vil flys hver søndag, i tillegg vil det i høysesongen, 17. juni til 20. august, også være en flyvning på... Les mer »
politi

Bil stjålet ved Bodø lufthavn: Politiet vil ha tips

Politiet rapporterer at en bil ble stjålet fra parkeringsplassen ved Bodø lufthavn i løpet mandag ettermiddag. Nå ønsker politiet tips fra publikum. Bilen er en sølvfarget Opel Corsa med registreringsnummer  XK 16211.... Les mer »
nordic

La frem store planer for ny flyplass i Bodø

En større norsk militær flybase, Bodø MAS, skal flyttes i 2022. Dette gir en unik mulighet til å gjenoppbygge det enorme sentrale området i Bodø, og gi plass til opptil 15.000 nye... Les mer »
lufthavn ferie

Ny flyplass: 10 000 nye arbeidsplasser til Bodø

Flytting av den sivile flyplassen og nedlegging av kampflybasen i Bodø, vil frigjøre arealer på 2900 dekar til byutviklingsformål. Dette arealet skal fylles med blant annet nye og eksisterende næringer, hvor man... Les mer »