Over 1 million kroner i økt tilskudd mot barnefattigdom i Bodø

natur sommer barn

Tilskuddene i «Nasjonaltilskuddsordning for inkludering av barn i lavinntektsfamilier 2019» er klart. Regjeringen bevilger i år 302 millioner kroner til tilskuddsordningen. Frivillige tiltak er en viktig del av ordningen.

– Aldri før har frivillige tiltak mot barnefattigdom vært så styrket. Dette er midler til organisasjoner, kommuner og private som skal gi barn og unge et rikere aktivitetstilbud, uavhengig av foreldrenes inntekt og sosiale situasjon, sier Hjemdal.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Disse får økt tilskudd i Bodø
Bodø Idrettsråd (Aktivitetsguide): 400.000,-, Bodø kommune (Ungdom i Sentrum): 300.000,-, Bodø Røde Kors (Bua i Bodø): 170.000,-, Friday Fun Norge: 150.000,-, Kjør for livet Bodø: 260.000,-.

En god oppvekst er viktig
I regjering har FrP vært opptatt av at barn og unge skal få delta på aktive arenaer sammen med sine venner, uavhengig av foreldrenes sosiale og økonomiske situasjon. Derfor har det vært en viktig satsing for regjeringen å styrke den nasjonale tilskuddsordningen mot barnefattigdom.

– En god oppvekst er viktig for barn og unges videre utvikling. Vi må derfor sørge at barn og unge får gode minner fra oppveksten, gjennom blant å kunne delta på sosiale aktiviteter og på ferier. Det ønsker vi å sikre gjennom denne tilskuddsordningen, avslutter Hjemdal med.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.