nfk

Ungt Entreprenørskap i Nordland får tilskudd

– Entreprenørskap og entreprenørskapsopplæring i skolen er et viktig satsingsområde for Nordland fylkeskommune. Derfor bevilger fylkesrådet 1,2 millioner kroner til Ungt Entreprenørskap Nordland (UEN) i 2022, sier fylkesrådene Elin Dahlseng Eide og Linda... Les mer »
Lotteri- og stiftelsestilsynet

Ny ordning: 200 millioner til idrett og friluftsliv

– Deltakelse i idrett og friluftsliv har stor betydning både for den enkelte og samfunnet, sier Marianne Skjeldestad Hove, avdelingsdirektør i Lotteri- og stiftelsestilsynet. Frivillige lag og organisasjoner og kommunale fritidsklubber eller... Les mer »
sommer telt

Basecamp Salten 2022

17. – 19. juni er det endelig Basecamp Salten igjen. Denne gangen er campen på vakre Rødøya. Basecamp Salten er ei helg med aktivitet, friluftsliv og sosiale møter for de mellom 13... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Nye regler fra 2022: Utvidet periode for ungdomsfiske

Fra i år av justeres ungdomsfiskeordningen slik at ungdommene får fiske fram til skolestart. Gjennom Ungdomsfiskeordningen får ungdom mellom 12 og 25 år mulighet til å drive fiske i sommerferien. – Jeg... Les mer »
Elsparkesykkel

Ny undersøkelse: 5 av 10 vil forby elsparkesykkel på fortau

I en fersk spørreundersøkelse svarer 52 prosent at det bør innføres forbud mot å bruke elsparkesykkel på fortau. Høyest andel finner en i Oslo. – Dette er ett av forslagene til ytterligere... Les mer »
nfk

Stor støtte for fleksible utdanningsløp i Nordland

– Det er veldig gledelig at en enstemmig fylkesting stiller seg bak at vi skal ha mer fleksible utdanninger i fylket, sier fylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide. I fylkestingssaken slås det... Les mer »
nfk

Ungdommene fikk gjennomslag for utdanning i Nordland

Utdanningsråd Elin Dahlseng Eide lytter til Ungdommens fylkesråd (UFR), og vil legge til rette for at kurset «Æ E MÆ» skal kunne gjennomføres på alle de videregående skolene i Nordland. Opplæringsprogrammet «Æ... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Lyser ut 2 millioner til ungdomsfiske

Regjeringen lyser ut 2 millioner kroner til kommunale prosjekter som legger til rette for at ungdom mellom 12 og 25 år kan høste erfaringer fra fiskeryrket. – Det er viktig for rekrutteringen... Les mer »
ue

Sparebank 1 Nord-Norge tildeler utviklingsmidler til Ungt Entreprenørskap sitt økonomiprogram «Sjef i eget liv!»

En viktig forutsetning for å ha et bra liv er å ha orden på privatøkonomien. Derfor er nå personlig økonomi inne i læreplanene i skolen, noe som har medført økt etterspørsel etter... Les mer »
konsert

Alexandra Jones fra Bodø kan vinne Riis-prisen 2022

Nå er det klart hvilke 20 ungdommer som får delta i det nye, innovative ungdomsprosjektet Riis-prisen 2022. Alexandra Jones fra Bodø er en av de som kan vinne. Artistene Tora Dahle Aagård... Les mer »