Opplysningskontoret for brød og korn

Matpakken hjemmefra er sunnere enn det elevene kjøper i skoletiden

Ungdomsskoleelever handler som oftest usunne varer når de handler mat utenfor skolen. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Opplysningskontorene i landbruket. Matpakke hjemmefra er fortsatt det sunneste... Les mer »
lofoten sommer

Slik blir Kulturminnedagen 2022 i Rødøy

Årets kulturminnedag arrangeres lørdag 27. august på Selsøyvik handelssted, opplyser Rødøy kommune. Det blir foredrag om handelshistorie og jektefart, sjalutstilling, fremvisning av bilder fra oppussing av handelsstedet, quiz for ungdommer og musikkinnslag.... Les mer »
pizza

A-krimsenteret i Nordland: Fant lovbrudd hos 1 av 2 kontrollerte take-aways

A-krimsenteret i Nordland har de siste månedene gjennomført kontroll hos 27 serveringssteder som driver takeaway. Hos halvparten av de kontrollerte avdekkes lovbrudd.  Senteret har sett nærmere på arbeidsavtaler, lønn i forhold til... Les mer »
nfk

Guttas Campus Nord-Norge får 240 000 kroner

– «Guttas Campus» kan bidra til at gutter som vil gjøre en ekstra innsats får en bedre start på videregående skole, sier fylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide. «Guttas Campus» er en... Les mer »
vkbb

Hundre tusen til skriveprosjekt for ungdom i Nord-Norge og Svalbard

Nordnorsk forfatterlag (Nnf) inviterer ungdommer i Nord-Norge og Svalbard til å delta i sommerens spennende skrivekonkurranse. Tema for kurransen er «Kulturkræsj». Hvordan dette ordet skal tolkes fins det ikke noe fasitsvar på.... Les mer »
nfk

Trackmania-feber i Meløy i august

Fylkesrådet bevilger 500 000 kroner til dataspill-event i Meløy. – Trackmania Meløy 2022 er spillets største turnering hittil, og skal ha varighet på en uke. Det er et mål at arrangementet skal... Les mer »
jobbsøknad

Loven gjør det i praksis umulig å ansette unge arbeidstakere

Alderen for når unge får sin første jobb har blitt høyere. Samtidig er det et ønske at de unge skal få arbeidserfaring – både fra de unge selv og fra AS Norge.... Les mer »
nfk

Ungt Entreprenørskap i Nordland får tilskudd

– Entreprenørskap og entreprenørskapsopplæring i skolen er et viktig satsingsområde for Nordland fylkeskommune. Derfor bevilger fylkesrådet 1,2 millioner kroner til Ungt Entreprenørskap Nordland (UEN) i 2022, sier fylkesrådene Elin Dahlseng Eide og Linda... Les mer »
Lotteri- og stiftelsestilsynet

Ny ordning: 200 millioner til idrett og friluftsliv

– Deltakelse i idrett og friluftsliv har stor betydning både for den enkelte og samfunnet, sier Marianne Skjeldestad Hove, avdelingsdirektør i Lotteri- og stiftelsestilsynet. Frivillige lag og organisasjoner og kommunale fritidsklubber eller... Les mer »
sommer telt

Basecamp Salten 2022

17. – 19. juni er det endelig Basecamp Salten igjen. Denne gangen er campen på vakre Rødøya. Basecamp Salten er ei helg med aktivitet, friluftsliv og sosiale møter for de mellom 13... Les mer »