tannlege

Halv pris på tannhelse for alle mellom 23 og 26 år i Nordland

Tidligere har alle 21- og 22-åringer fått halv pris på tannbehandling i den offentlige tannhelsetjenesten. Fra 1. januar 2023 ble tilbudet utvidet til også å gjelde alle mellom 23 og 26 år.... Les mer »
medietilsynet

Medietilsynet støtter forbud mot målrettet markedsføring mot unge

Barn og unge er en sårbar gruppe som det er viktig å beskytte mot uønsket sporing og målretting av annonser, og Medietilsynet ønsker et forbud mot målrettet markedsføring mot mindreårige. – Vi... Les mer »
utdanning

Økning i antall mobbe-henvendelse

Elevundersøkelsen 2022 viser at mobbing økte på alle trinn fra 2021 til 2022. Også Blå Kors har opplevd en dramatisk økning i antall mobbe-henvendelser på chat-tjenesten SnakkOmMobbing.no med 70% i 2022, sammenliknet... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

2 millioner til ungdomsfiske i 2023

Regjeringen lyser ut 2 millioner kroner til kommuner som legger til rette for at ungdom mellom 12 og 25 år kan høste erfaringer fra fiskeryrket. – Jeg har møtt mange gutter og... Les mer »
kino

Nå settes aldersgrensene på kino av distributørene

Fra 1. januar har distributørene selv ansvar for å sette aldersgrense på kinofilmer. Frem til nå har dette vært gjort av Medietilsynet. – Dette er en nødvendig modernisering av regelverket. Vi skal... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Flere ungdommer kan få lærlingkvote i 2023

Regjeringen gjør det enklere for ungdommer å få tildelt lærlingkvoter i fiskerinæringa. – Regjeringen vil gi flere ungdommer en vei inn i fiskerinæringa. Derfor endrer vi ordningen med lærlingekvoter slik at flere... Les mer »
rein vinter

Går sammen om forskning på samehets mot reindriftsungdom

Sametinget og Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) har gått sammen om forskning på hvordan unge i reindrifta opplever rasisme og netthets. Sámi allaskuvla/Samisk høgskole har fått i oppdrag å gjennomføre forskninga etter en... Les mer »
Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway gjør Nord-Norge mer attraktivt blant unge

En undersøkelse viser at så mange som 68 prosent i aldersgruppen 18 til 29 år mener at sykkelrittet Arctic Race of Norway gjør Nord-Norge mer attraktivt å besøke eller bo i. Det... Les mer »
Nordic Choice Hotels

Gi julegaver til trengende på Quality Hotel Ramsalt og Comfort Hotel i Bodø

Siden 2012 har Nordic Choice Hotels samlet inn julegaver til barn og unge gjennom initiativet Ensomt juletre. I år kan du levere julegaver til trengende barn og unge på Quality Hotel Ramsalt... Les mer »
playstation

Ny undersøkelse: Mange unge ensomme i Hamarøy

Ungdata-undersøkelsen for 2022 er gjennomført i Hábmera suohkan – Hamarøy kommune. Deltakende i undersøkelsen var 5. – 7. trinn i grunnskolen, ungdomsskoletrinnet og videregående skole. Resultater viser at til tross for god organisert... Les mer »