nettspill

Slik hjelper skolen elevene med å forebygge synsproblemer

Synsproblemer blant barn og unge øker. Derfor haster det å begynne å ta vare på øynene, slik vi lenge har gjort med tennene våre; beskytte dem med forebyggende tiltak og dermed forebygge... Les mer »
elden

Samiske ungdommer tiltalt for å protestere mot menneskerettighetsbrudd!

Statsadvokaten i Oslo har valgt å tiltale flere samiske ungdommer for å ha protestert mot statens menneskerettighetsbrudd i Fosen-saken. Til sammen er 20 samiske ungdommer og støttespillere fra Natur og Ungdom tiltalt.... Les mer »
nfk

Klar til innsats for ungdom i Nordland

– Vi er en knallbra gjeng og har store forventninger til hva vi kan utrette i løpet av dette året, sier nyvalgt leder i Ungdommens fylkesråd i Nordland Emma-Sofie Olafsen fra Narvik... Les mer »
fyrverkeri

Flest unge skader seg på nyttårsaften

De siste fem årene har 206 personer blitt skadet av fyrverkeri i Norge. – Mange uhell skjer på nyttårsaften og de siste årene har det vært flest skader i aldersgruppen 11 til... Les mer »
nfk

Billigere buss i Nordland for de unge

Fra 1. januar blir det billigere å reise med både buss og båt. Særlig for de unge vil noen billetter bli mye billigere. I dag får alle studenter til og med 29... Les mer »
playstation

Nye filmer skal bekjempe trakassering i dataspill

En ny filmserie fra Medietilsynet skal øke bevisstheten om problemene i dataspillmiljøet. Gjennom fire episoder viser serien hvordan hets og trakassering påvirker unge spillere. Medietilsynet har utviklet filmserien «CTRLZ» sammen med spillmagasinet Level... Les mer »
nfk

Vil ha hybelhus for elever i Bodø

– Hybelhus for elever på videregående skole kan øke trivsel og motvirke frafall fra skolen, mener fylkesråd for utdanning Joakim Sennesvik. Nå setter han i gang en kartlegging av behovet i fylket.... Les mer »
nfk

Eldst og yngst på fylkestinget i Nordland

Èn ting er Knut Petter Torgersen (Ap) og Maria Munkhaug (H) skjønt enige om: Fylkestinget trenger representanter i alle aldre hvis det skal være relevant. Førstkommende mandag samles fylkestinget i Nordland til... Les mer »
forut

Solidaritet over landegrenser på FN-dagen

Over hele Norge løpes det skoleløp og arrangeres barnehagebasar til inntekt for FORUT på FN-dagen. Det er en viktig dag for både læring og innsats for andre, og i år handler det... Les mer »
nfk

Satser på kommunikasjon til unge i Nordland

– Nordland er ungdommens fylke, og det er viktig at unge får vite om mulighetene i fylke vårt. Derfor utlyser vi nå en toårig prosjektstilling som skal jobbe spesielt med informasjon til... Les mer »