Ungdommens fylkesråd i Nordland med klar melding til Støre

nfk

Ungdommens fylkesråd (UFR) i Nordland har fått historiens første UNGplan trykket i punktskrift/ blindeskrift! UFR har en klar melding til Gahr Støre: – Vi må se de som ikke ser!

– Dette var viktig for oss sier lederduo i Ungdommens fylkesråd i Nordland (UFR) Emma-Sofie Olafsen og Markus Ivan Gabor.

– Inkludering av alle er noe Ungdommens fylkesråd er opptatt av, og ett av UNGplan-målene våre er at det skal jobbes for universell utforming slik at det blir enklere å bo, ferdes og leve i Nordland for personer med funksjonsnedsettelser.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

– Blinde og svaksynte skal bli husket på av oss! Vi har nok alle en lang vei å gå før vi kan si at samfunnet er utformet for alle. Men alle må begynne et sted. Vi vil oppfordre statsminister Gahr Støre og alle andre i Norges land om å starte jobben med å gjøre Norge tilgjengelig også for de som har utfordringer med syn, hørsel, bevegelse eller annet. Slik kan vi bygge et bedre samfunn for alle, sier Emma-Sofie og Markus.

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

Tiltaket fra UFR blir godt mottatt av potensielle brukere.

– Som synshemmet selv synes jeg dette var fantastiske nyheter! Det er strålende når vi som leser blindeskrift blir en naturlig del av kommunikasjonen. Mange blinde og svaksynte foretrekker å kunne lese selv fremfor å få opplest av andre eller opplest digitalt, så da er det veldig bra at vi nå kan velge det formatet vi ønsker, sier Katrin Hasselberg i Rådet for personer med funksjonsnedsettelse i Nordland

Les også:  LESERINNLEGG: Tør regjeringspartiene støtte egne valgløfter?

– Jeg er stolt av ungdommen som går foran og viser veg, sier fylkesordfører Eivind Holst i en kommentar.

– Etter det vi vet er det første gang Nordland fylkeskommune publiserer en trykksak i punktskrift. Med respekt for synshemmede i alle aldre, er det flott å registrere at medlemmene i Ungdommens fylkesråd tenke kloke tanker – og handler deretter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.